Balthazar...

Neen, ik ga het niet over de driekoningen hebben vandaag... maar over een leuke bistro in Kortrijk.


Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik pas vorig weekend voor de eerste keer bij Siska en Mathieu ben geraakt.  Iedere keer als Koen voorstelde om een hapje te gaan eten bij Balthazar had ik een uitvlucht. Het was me letterlijk een brug te ver. Als ik op zaterdagavond doodmoe uit de winkel kom wil ik wel nog ergens iets eten maar dan wel op weg naar huis en niet nog eens een stuk verder. Ik had ongelijk! Balthazar ça vaut vraimant le détour. Alleen al het interieur! Ik had het gevoel eerder in Spanje dan in Kortrijk te zijn. Mathieu heeft ons een rondleiding gegeven door het hele pand. Boven zijn er gezellige zaaltjes voor vergaderingen of feestjes die echt een homy gevoel geven.
Natuurlijk ga je wel in de eerste plaats voor het eten. Op aanraden van mijn Sofie heb ik er een paardenbiefstuk met sjalotjes genomen. Delicious!


Een paard opeten - ik heb er eigenlijk wel wat last mee - maar omdat vegetariër worden voor mij geen optie is, mag ik er niet wollig over doen.


Een plus aan Balthazar is dat het restaurant én café is dus na het eten ga je gewoon aan de andere kant zitten en - ja, je komt er heel Kortrijk tegen - babbel en drink je gewoon verder.

 
En ik moet zeggen de wandeling naar huis viel dan al bij al - na de nodige cavas - nog mee!

2 opmerkingen

  1. Balthazar stond al op ons to-eat lijstje wanneer we nog eens in Kortrijk zijn en met deze blogpost schuift hij een plaatsje op. ;-)

    Ik ben benieuwd! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laat dan maar eens weten hoe je het vond hé Kelly...

    BeantwoordenVerwijderen