Mijnen hof...

Een van de redenen dat ik wou verhuizen nu bijna vier jaar - of is het al vijf jaar? - geleden was de tuin.
Ik was die kotsbeu. Groot was hij niet, maar werk dat daar in was... Moest ik nu nog mijn tuin hebben, ik zou in de zomer nooit de tijd hebben om te bloggen. Elk weekend was er wel iets te doen in die maanden. Onkruid uittrekken, vuile rozen snoeien, vergif spuiten tegen de bladluizen. A never ending story! Sorry beste tuinliefhebbers maar ik kon nooit rustig op een tuinstoel zitten. Ik zag altijd wat. En mijn Koen heeft heel veel hagen gesnoeid en je moet weten die sukkelaar heeft dan nog hooikoorts op de koop toe.


Nu wonen we super! In een loft met een ruim terras en omdat we beneden wonen hebben we er nog een tuin bij. Gelukkig delen we met onze buren - Kurt & Kathleen - een knappe tuinman. Hij komt op regelmatige basis het gras maaien en de haag onderhouden en is fysiek een lust voor het oog - remember John van Desperate Housewives? Wat moet een mens meer hebben! Mijn enige opdracht is nu nog twee bloempotten vol planten steken en water geven. Niet mijn sterkste kant.


Deze winter heb ik het gekunnen om onze olijfboom dood te laten gaan. Met het Sinksen-weekend heb ik het ganse terras een goeie beurt gegeven en de al de spinnenwebben verwijderd.


Groot werk, maar ik ben content. Bij Aveve ben ik dan plantjes - keukenkruiden, nuttige planten - gaan halen dankzij mijn andere buurvrouw Myriam die kortingsbonnen had.
Van goeie buren gesproken...

Geen opmerkingen