Paris...my favourite city!


We hebben dit jaar geluk de 21ste juli valt op een zaterdag. Alle winkels zijn gesloten en wij dus ook! En de maandag plakken we erbij aan. Koen en ik kunnen dus eens een lang weekend weg. Zalig.


En natuurlijk wordt het Parijs. Weeral Parijs. Ik krijg er niet genoeg van. En niet alleen om te shoppen gewoon wandelen door de straten en de Tuileries is voor mij genieten.


Ja, het zijn de meest arrogante onder de Fransen - Koen heeft ooit een trauma opgelopen met een Parisienne - maar stijl dat die gasten hebben! Ik doe er altijd nieuwe ideeën op...  Jammer genoeg was ons eigen vast hotelletje - in de Rue de Surène - volboekt. Maar we zitten juist een beetje verderop in de straat, want ligging is alles. Parijs moet je immers te voet doen. Ja, platte schoenen dus! Nu mijn vraag... hebben jullie tips voor mij?


 
Ik ga meestal foodshoppen in La Grande Epicerie op de Rive Gauche, maar een nieuw adresje kan er altijd bij. Lekkere restaurantjes? Toffe winkels? Laat maar komen...


Zeg vergeet niet dat ik deze week de winnaar van het Pasta Kookboek bekend gemaakt wordt hé... jullie kunnen nog eens flink je best doen!

5 opmerkingen

 1. Crabe Marteau in rue des Acacias 16, 75017 Paris! Keitof krabrestaurant met dagelijks verse krab vanuit Brest tegen superprijzen. Geen zijden bloes aantrekken, want met de bijgeleverde hamer moet je zelf je krab openkloppen :-). Heel leuk en vooral heel lekker! www.crabemarteau.fr

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super! Da's al een adres om in mijn Moleskine carnetje bij te schrijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zal toch nog even in mijn Parijse Moleskine moeten duiken. Ik denk wel dat je de meeste adresjes al zal kennen, omdat iedereen ze gewoonweg kent... :)

  Het is er vrij toeristisch, maar ik kan er niet aan doen, ik hou gewoonweg van het sfeertje rond Shakespeare & Co, maar daar ben je als boekenliefhebber al geweest, denk ik. :)

  Als je leuke & originele adresjes zoekt, dan zou ik echt eens een bezoekje brengen aan de blog van http://petitepassport.com. Super tips, ik heb onlangs ons hotel in Berlijn geboekt op basis van wat ik daar gelezen heb. Veel lees -en surfplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt Kelly, ik ga eens kijken op die blog... En ja,
  Shakespeare&Co is een vast adres voor ons! Ik heb er de kookboeken van Julia Child gekocht enkele jaren geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Begin juli vertoef ik ook in Parijs, dus de tips die ik hier vind zijn bijzonder welkom!

  BeantwoordenVerwijderen