Cheating day...!

Af en toe heb ik gewoon géén tijd om aan mijn stoof te staan. Zoals gisteren. 't Was wel mijn vrije dag maar Simone -  mijn superpoetsvrouw! - is drie weken in congé. Ik moest dus dringend aan de kuis! Op zich niet zo erg, een uur of vier goed doorpoetsen en alles blinkt weer.
 
Ook moest ik dringend naar de kapper en er lag een berg was bij de wasserij om af te halen. Et en plus had ik Bomma gevraagd om een hapje te komen eten. Ze kwam gisteren terug van haar vakantie in Frankrijk en je weet hoe gaat ze had niets eetbaars meer in huis. Zelf koken zat er echt niet in. Ik had ook helemaal geen zin om mijn propere keuken weer vuil te maken. Dus dan reken ik op mijn goeie leveranciers... zoals Marc - mijn beenhouwer.


Die hebben echt alles. Ik ben normaal geen voorstander van geprepareerde pakjes maar daar liggen er elke dag lekkere verse groentjes. Heel handig als je in tijdsnood zit. En de witte selder in slasaus is echt een aanrader. Ik kan die echt niet beter maken. Ook de rode bietjes in vinaigrette zijn zalig. Selder en rode bieten dat zijn duidelijk mijn twee favoriete afhaalgroenten.


Ja, ik weet het op de foto zie je geen rode bieten. Ik heb ze in een kommetje apart gedaan omdat anders het hele bord vol rode saus is...
Marc heeft twee soorten américain en de beste is américain Nathalie. Puur rundsvlees opgewerkt met kappertjes en Worchestersaus en wat peper en zout. Voila, dat was mijn menu voor 's avonds. Américain Nathalie met groentjes, lekker lijnzaadbrood, zoute boter en een flesje rosé. Meer moet dat soms niet zijn hé.


En geloof of het niet het is vandaag en morgen weeral braderie in Kortrijk... Maar zondag zijn we niet open want Sofie en ik gaan twee dagen naar Parijs. Nee, niet om te shoppen en te flaneren maar om de wintercollectie voor de winkel aan te kopen. En we logeren in de Rue de Surène...

Geen opmerkingen