Olie en zo...

Gisteren heb ik vlug vlug de beurs Chef bezocht in Kortrijk Xpo. Ja, vlug want zondagnamiddag waren we open voor Vandale Vogelvrij.Werken op zondag dus... not really my cup of tea...maar ja als middenstander moet je af en toe je nek uit steken. Bruno - mijn braaf zoontje - en ik zijn over de beurs gevlogen. Chef is een kleine beurs maar er staan wel pareltjes. Zo hebben we Mieke en Gino gevonden.

 
Twee creatievelingen die van de overvloed van beukennootjes in hun bos een super lekkere olie hebben gebrouwen. Pompoenpitolie, amandelolie en walnootolie volgden.
Echt zeer zachte fluwelige olietjes. Ze steken met kop en schouder uit boven wat er in de handel te krijgen is. Momenteel verkopen ze alleen aan de grote chefs. Kobe Desramaults en consoorten... Maar Gino beloofde me dat ik via mail bij hem kon bestellen - gino@migino.be - dus dat ga ik zeker proberen!


En dan zagen we een bekende snoet...Bert van De Clerck wijnen.  En wat had Bert op zijn toonbank staan naast al de wijn? Olijfolie! Neen, zei Bert, hij ging niet van stiel veranderen. Maar omdat hij zot is van alles wat Chileens is, kon hij het niet laten om ook een prachtige Chileense olijfolie in te voeren.

 
En ook hier was het weer een prima kwaliteit. Je proeft de zon in die olie.  Alleen te krijgen in het ISPC en bij Bert in de winkel. Verder nog geen verdeelpunten... maar wie weet ga ik er bestellen om tussen mijn potten en pannen in de winkel te zetten. Die juweeltjes moeten toch bereikbaar zijn voor iedereen!

Geen opmerkingen