Interieur 2012...

In Kortrijk wonen en Interieur niet bezoeken is gewoonweg not done. Je moet alle twee jaar je licht eens gaan opsteken om te weten hoe de wind waait.

 
En dus ben ik donderdag - mijn vrije dag - dan ook maar eens een kijkje gaan nemen... Verrassende dingen heb ik niet gezien - en dat is zeer begrijpelijk gezien de toestand van onze Europese economie. De meeste merken kiezen voor zekerheid en je ziet dus weinig experimenten. Maar de vaste waarden blijven toch ook de moeite. De veranderingen zitten meestal in de details. Meubels, verlichting... ik vind heel veel dingen boeiend maar zoals jullie misschien al vermoeden het liefst van al bekijk ik de keukens. Niet dat ik niet content ben met de mijne maar een mens moet op de hoogte blijven hé! En ik heb weer een pareltje gevonden. De stand trok onmiddellijk mijn aandacht omdat er een groot boekenrek in de keuken stond.


Iemand die beseft dat je een kookboekenrek nodig hebt in de keuken is een verstandige man/vrouw.


Ik ging dus binnen en kreeg een super rondleiding... Bert, de zoon van Emmanuel Fraye - ik ken hem van de tijd dat hij met Lies trouwde - liet me alle details zien in de afwerking. Schuifjes die nog op de oude manier in mekaar worden gestoken... met vlindertjes. Prachtig ambachtswerk. Kan ik echt van genieten van mensen die hun stiel kennen!

De keuken is helemaal niet spectaculair op het eerste zicht. Maar de verhoudingen zitten goed...  Echt een keuken waar je op je gemak in kan koken met veel werkvlak en waar de belangrijkste elementen - vuur, oven, water - dicht bij mekaar liggen. En dan de details...mmm zalig!  Een speciaal rekje in de pottenschuif voor de deksels - dat kan maar een vrouw bedacht hebben - een houten rekje onder de pompsteen voor de ajuinen en de sjalotjes...


Héél veel voorraadschuiven waar je alles plat in legt zodat je onmiddellijk ziet wat je hebt. En dan iets tofs dat ik nog nooit gezien heb : koelschuiven met variabele functie. Je maakt ervan wat je wilt diepvries, frigo, koeling of wijnberging. Alle temperaturen zijn mogelijk.

 
Dat zou nog iets zijn voor bij ons. Koen en ik maken altijd ruzie over de frigo's als we bezoek hebben. Hij wil ze vol drank steken en ik vol eten. Zo wat extra koelschuiven zouden dus écht van pas komen.
Wat me voor de rest nog opgevallen is dat iedereen gebruik maakt van kistjes in alle maten en grootten.


Sofie en ik zijn dan ook gisteren onmiddellijk aan het werk gegaan en hebben de houten wijnkistjes uit onze kelder geschilderd voor onze etalage van volgende week... ik beloof jullie alvast een fotootje van ons werk! Kwestie van de kleine trends op te pikken en ervan te profiteren. Zo zie je dat je niet altijd veel geld moet uitgeven om hip te blijven...

Geen opmerkingen