Lekker vers rozemarijnbrood...

Zelf brood bakken... tot gisteren dacht ik dat het niet voor mij was. Geen geduld om te wachten tot de boel gerezen was, en al dat mengen en kneden en herkneden. Echt niks voor mij. Tot nu. Want nu heb ik een fantastische receptje. Pure Magic!


Echt waar alleen mengen en kneden en floep de oven in.
Het begint gewoon met zelfrijzende bloem - heb je zeker staan want daar bak je pannekoeken en cake van. Dan mengen met wat olijfolie, zout en water. Dat heeft ook iedereen. Pimp je brood met wat lekkere kruiden. Ik heb het met verse rozemarijn gedaan - wat heel lekker is - maar je kan om het even welk droog kruid uit je keukenkast nemen.


Dus nog even herhalen. Begin met je oven op 200°C te zettten. Leg er een bakplaat in om op te warmen.

 
Meng dan in de bol van je keukenmachine - met de houten lepel in een kom kan ook - 450 gram zelfrijzende bloem, een halve koffielepel zout, een eetlepel olijfolie en 225ml koud water.Ik heb een ijsblokje in mijn water laten drijven om het extra koud te maken.

 
Voeg de rozemarijn toe - zeer fijn gesneden. Meng. Maar niet te veel. Wanneer het deeg samenkomt neem je het uit de bol en vorm je met je handen een mooi plat broodje.

 
Neem een houten lepel met een lange steel. Doe er bloem op en duw een stervorm in je broodje. De oven in en 35 minuten bakken.

 
Et voilà... klaar! En het is het allerlekkerst warm gedopt in olijfolie. Heerlijk als aperitief of lunch met wat kaas en herfstfruit. 't Is zo gemakkelijk een fluitje van een cent... Ik bak er zondag weer eentje!Easy Rozemarijn Brood


Ingrediënten


  • 450 gram zelfrijzende bloem
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1 tafellepel olijfolie
  • 225 ml ijskoud water
  • rozemarijn vers, fijn gesneden 3 takjes


3 opmerkingen

  1. Het water komt me in de mond! Dit probeer ik zeker ook eens uit ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan je de paddel gebruiken voor deeg in plaats van kneedhaak (c-haak). Ik heb moeite om mijn deeg goed te krijgen, ik gebuik the c haak... Ik zit natuurlijk op 4500 voet hoogte (in NM, US) ... Tien minuten kneden heeft alleen tot gevolg dat mijn kitchen aid kom rotsvast in de voet zit en ik heb nog steeds geen echt rekbaar deeg, zelfs met 4 theelepels gist op 500 gr bloem... Wat meer dan voldoende zou moeten zijn... Helllppppp

    BeantwoordenVerwijderen