Pasta voor ons Sofie...

Héél lang geleden toen Koen en ik nog in Antwerpen studeerden aan de UFSIA gingen we af en toe - als we goed bij kas zaten - naar de Pasta.Een trendy restaurant vlak bij de Onze Lieve Vrouwetoren. Je moet weten dat we toen nog gewoon spaghetti aten - meestal Miracoli. Pasta, we kenden gewoonweg dat woord niet... Het restaurant was very special met een open keuken. Ongezien in die tijd. We waren er zot van. Ik denk dat ik nu nog de menukaart van buiten ken - na al die jaren. Een van mijn favoriete gerechtjes was pasta gorgonzola met peertjes. Ik heb dat daar zo dikwijls gegeten dat ik het recept thuis moeiteloos kon kopiëren. Ten huize Byttebier is het een klassieker geworden. Onze kinderen zijn er groot mee geworden. Vandaar dat ik de zondagavond regelmatig op verzoek van Sofie of Bruno pasta gorgonzola klaar maak.


Super simpel. De ingrediënten heb ik bijna altijd in huis. Peertjes in blik. Pasta - om het even welke soort. Room. Gorgonzola - heb ik altijd in de diepvries. Walnoten en wat tijm. Zet je water op met een blokje kippenbouillon. Om de pasta te koken.

 
Giet de room in een steelpannetje en smelt er de gorgonzola in. Draai een paar keer met de pepermolen boven de saus. Laat wat inkoken. De saus is klaar als je een met je vinger een streep door je houten lepel kan trekken.

 
Giet nu de peertjes af en snij ze in mooie maantjes. Hak de walnoten en de tijm. Voeg de pasta - als hij gaar is - bij de saus. Leg de peertjes in een waaier op de pasta en doe er goed wat gehakte noten en tijm op.

 
Aan tafel kan iedereen nog wat extra parmezaan toevoegen. Zéér eenvoudig maar o zo lekker...
Pasta Gorgonzola


Ingrediënten
 • een blik peertjes op sap
 • pasta in dit geval orrechieti
 • walnoten en wat verse tijm
 • zure room - een potje
 • gorgonzala (een pakje)
 • wat verse peper


4 opmerkingen

 1. Ik krijg het water in mijn mond! Probeer ik zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanavond maak ik dit voor de tweede keer. Mijn lief is al fan. Nu zien wat een van mijn vriendinnen er van vindt. Dit wordt ook bij mij een klassieker. Merci! :)

  BeantwoordenVerwijderen