Salut Gustave...!

Nog nooit heb ik zo dicht bij de Eiffeltoren - Gustave voor de vrienden - mogen slapen... het was écht uniek. Wij logeren in Parijs altijd in ons hotelletje in de Rue de Surène dat lekker centraal én rustig gelegen is. Maar Koen had voor zijn verjaardag een mooie reischeque gekregen en dus zaten we iets ruimer bij kas... en vandaar onze upgrade. We hadden een hotel - klein maar fijn - met zicht op de Tour Eiffel!


't Was een heerlijk weekend... we zijn zaterdagavond onmiddellijk na de sluiting van de winkel naar Parijs vertrokken. Er was werkelijk geen kat op de baan en twee uur later zaten we dan ook al op een terrasje met een lekker glas wijn en een slaatje. Het bed was zacht, de badkamer reuze groot en het zicht op Gustave fantastisch! Ik moest er wel voor buiten op het balkon gaan staan en ietwat voorover buigen... Maar wie zaagt nu over zo'n klein detail?


Twee dagen zomaar wat flaneren...wat dacht je, natuurlijk niet! Ik had mijn plan d'attaque tot in de puntjes voorbereid. Op zondagmorgen zijn we met de fiets vertrokken naar de markt in de Rue de Grenelle - een van de vele markten in Parijs. Tof marktje waar je echt weer vanalles kan vinden. Ik vraag me soms af waarom ik die buitenlandse markten zo leuk vind... En ik denk dat het vooral de manier is waarop die Fransen hun goederen tentoonstellen. Zij doen dat met zoveel flair en gevoel voor esthetiek dat heb je gewoonweg niet bij ons... hier zit alles altijd in van die lelijke blauwe plastieken bakken van de Flandria.


Groenten kopen kon ik natuurlijk niet want ja... in zo'n hotelfrigootje kan je werkelijk niks bewaren. Ik heb dan maar wat keukenhanddoeken en tafelkleedjes gekocht. Spotgoedkoop en 't was bovendien een plezante marktkramer! En... ik heb ook een houten lepel voor mijn nieuwe verzameling gekocht. Ja, ik koop nu overal een houten lepel en schrijf er de herkomst op. Zo heb ik een nuttig én goedkoop souvernir mee naar huis. Geen slecht gedacht hé?


De Jardin de Luxembourg is niet zo groot als de Tuileries maar zeker zo mooi. En op een warme zondag zit heel Parijs daar op het gras.


's Middags lunch in Les Deux Magots - mooi gedaan hé dat bord met die tomaat mozarella? - en dan de Seine over naar de tentoonstelling in Centre Pompidou van Lichtenstein. Koen is al altijd fan van Roy Lichtenstein en dus konden we deze expositie zeker niet laten liggen.


En dan weer de fiets op terug naar ons hotel. Man, ik wist echt niet dat er zoveel hoogteverschillen in Parijs waren... ik heb nog een beetje mogen duwen! Bekaf was ik...


's Avonds dan maar met de taxi naar de Fumoir om lekker te eten voor geen geld - naar Parijse normen toch - en dan daarna een mooie, lange wandeling langs de Seine naar het hotel.


Volgende dag - maandag - een beetje shoppen in de Marais. Minder Parijse grandeur maar héél veel gezelligheid. Leuke terrasjes en speciale winkeltjes. Een aanrader mensen!


Ons laatste koffietje hebben we in de Jardin des Tuileries gedronken en dan was het terug naar Kortrijk... En, nee, Koen is niet bezig met zijn Iphone! Hij leest de achterflap van mijn nieuw boek.

Voor al mijn blogvolgers... volgende week krijgen jullie frisko nieuws...!

Geen opmerkingen