En daar is de lente...

Dit weekend gaat het gebeuren. We gaan de kaap van 15 graden overschrijden. Zàlig. En geen vlokje sneeuw gezien deze winter! Zo mag het voor mij ieder jaar zijn...
Keerzij van de medaille we moeten iets vlugger dan andere jaren ons winterspek wegwerken. Dikke truien die alles mooi onderstoppen vliegen binnen de korste keren de kast in en dus...
Wel, goed nieuws,  ik heb al wat diepgaand onderzoek verricht en kan je jullie het beste - wat zeg ik - hét allerbeste systeem ter wereld voorstellen om blijvend slank én gezond te worden. Natuurlijk geloven jullie mij niet. Hoeveel goeroe's hebben dat ons al niet beloofd? Ik heb al veel, héél veel dingen uitgeprobeerd. En met de meeste dieeten - dat van mij is géén dieet mensen maar meer een levenswijze - val ik in het begin wat af maar heb ik de grootste moeite om het vol te houden. En bovendien krijg ik dan ongelofelijk goesting in alles wat als verboden wordt gecatalogeerd. En ambetant word ik dan ook. En meestal zijn die dingen ook een ramp voor je sociaal leven. Je mag niet drinken - ramp oh! ramp! Géén lekker boterhammeke met kaas eten - foute combinatie! - en alleen havermout voor ontbijt. Niks voor een échte foodie als ik die het water in de mond krijgt bij een schoon stukse appeltaart.
Terzake. Ik zal het hier in het héél kort uitleggen maar kijk eens naar de volgende filmpjes - ik heb er een lang en voor de ongeduldigen een kort - dan begrijp je goed hoe het in mekaar zit en zie je ook het belang voor je gezondheid. Eigenlijk is het gewichtsverlies een soort side effect van een levenswijze die voorkomt dat je welvaartsziektes krijgt.


Het is de Fast Dieet 5/2. Je eet vijf dagen gewoon. Dus met drank én met brood én met af en toe een dessertje. Twee dagen bv dinsdag en donderdag eet je als vrouw 500 calorïeen en als man 600. Je eet 's morgens een ontbijt en dan tot 's avonds niks meer. Omdat je lichaam de hele dag niks te eten krijgt gaat het lichaamscellen en DNA beginnen repareren. Als je voortdurend zorgt voor een stroom voedsel begint je lichaam nooit aan herstellingswerken en beginnen je cellen langzaam maar zeker defecten te vertonen. En door deling worden deze voortdurend gecopïeerd. Dus je kans op kanker en oudersdomziektes vergroot meer en meer.
In de film zie je twee muizen van gelijke leeftijd. De ene heeft geleefd met calorieristrictie en de andere heeft altijd maar doorgegeten. Skinny mouse gaat wel 40 maanden langer leven dan Fat mouse. Da's nog eens een verschil hé...
Nu dat is dus de theorie. In praktijk is het - alleszins voor Koen en voor mij - een héél gemakkelijke levenswijze. Je kan kiezen om welke dagen je "vast" en dus aanpassen aan je agenda. Wij doen dat in onze drukke werkweek en als je veel te doen hebt voel je zelf niet dat je 's middags niet eet. Honger krijg je wel maar met scheuten. Ik drink dan een koffie of wat water en dat gaat dan weer over.
Het effect is op je gewicht is echt bijna onmiddellijk. Ik ben bezig van ergens de tweede week van
februari en al mijn broeken er rokken zitten losje rond mijn lijf. Heerlijk! Ik dacht dat ik de Kerstkilo's er nooit meer van af kon krijgen...
Als je eenmaal op je gewicht zit hoef je nog enkel een vastendag te houden om je gewicht én gezondheid op peil te houden.
Michael Moisley dé tester van dit oeroude dieet heeft een blog en je kunt hem dus ook volgen als je wilt om op de hoogte te blijven. Momenteel is de blog in onderhoud maar sla hem op voor later.
Er bestaat een volledig boek dat je kan bestellen of downloaden op je Ipad. Kijk op Amazon.com voor downloaden en kopen doe je best op Amazon.uk om taksen te vermijden.


2 opmerkingen

  1. Ik zou dat echt niet kunnen. Ik kan wel geloven dat het effect onmiddellijk is, zeker als je daarnaast ook nog eens gezond eet. Maar het zou niet aan mij besteed zijn. Dan krijg ik te vlug hoofdpijn etc...
    Ik ga dus voor een gezonde en evenwichtige voeding in combinatie met wat beweging. Voorlopig lukt het mij zo, maar het is wel op de tanden bijten. Gelukkig zijn er heel veel blogs met leuke en gezonde receptjes! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het moet je natuurlijk wel liggen dat vasten. Maar als ik druk bezig ben, neem ik dikwijls niet de tijd om te eten. En de middag is sowieso niet mijn favoriet tijdstip van de dag. Ik hou van de avond en de morgen.
    Ik zou dus écht afzien indien ik niet zou kunnen ontbijten of 's avonds na het werk op mijn gemakske eten.

    BeantwoordenVerwijderen