Pop up food...

Vorige dinsdag mocht ik mee gaan eten in het Pop up restaurant in Kortrijk. Ik heb nog wel geen enkele uitzending volledig gezien maar ik wist dat de bouillabaise - althans volgens Peter Goossens - erg lekker was. Mijn keuze stond dus al vast voor ik binnen ging...


Het interieur is écht super tof! Ongelofelijk dat ze een container zo kunnen veranderen.
Ik begrijp eigenlijk niet dat ze die niet meer commercialiseren. Veel leuker dan een stacaravan volgens mij...
Je voelt je binnen echt in een strandhut gemaakt uit verweerd en aangespoeld hout. Héél knap!
Het huisapertief is lekker fris. Iets met munt, spumante en sprite geloof ik. Het juiste recept heb ik niet kunnen vastkrijgen. Geheim van de barman!
Omdat we met een grote groep waren mochten we maar beperkt uit de kaart kiezen. Begrijpelijk natuurlijk...
Gelukkig voor mij was de bouillabaise een van de opties. Voorgerecht waren oesters of garnaalkroketten. Aangezien ik niet té veel caloriën tot mij wou nemen koos ik voor de oesters. Nu, het staat wel aangegeven op de kaart,  dat wel, maar je krijgt maar drie stuks met een onnozel sauske. Drie oesters...! Ik geef dat als aperitief! Sorry, maar dat is voor mij echt géén voorgerecht. Gelukkig staat er dan een mandje brood op tafel. Maar toch, voor brood ga ik niet op restaurant. Ik suste mezelf me de gedachte dat er een héérlijke bouillabaise vol met dikke stukken vis op me stond te wachten...
Maar nee beste mensen nee, weer een ontgoocheling! Het was een bordje met drie minuscule stukjes vis, twee bolletjes courgette én een bolletje wortel - een vingerkootje groot. Met een theepotje kwam het meisje dan één centimeter soep inschenken. Ik ben van het verschot totaal vergeten een foto te nemen... Ok, de soep was lekker van smaak dat wel maar voor mij is dat gewoonweg niet genoeg eten. Mijn buurvrouw had een veel betere keuze gemaakt. Zeebaars op het vel gebakken met puree. Wel dat was tenminste een goeie portie vis en flink wat puree. Ook de garnaalkroketten - je krijgt er twee - zagen er redelijk normaal van model uit.
Natuurlijk kun je ook een dessert nemen om de gaatjes te vullen. En echt de moelleux is énorm groot.
Mijn buurman Wout heeft zelfs de randjes laten liggen op zijn bord...
Besluit : leuke mensen, vriendelijke bediening, héél mooi restaurant, maar zeer eigenaardige porties...
Wil je zonder honger naar huis neem dan eerst garnaalkroketten én dan de zeebaars en moest je dan nog een hol gevoel hebben, geef je dan over aan de moelleux au chocolat!
En geloof het nu of niet ik zou toch graag hebben dat Kortrijk wint!

Geen opmerkingen