Aardbeien plukken...

Zondag ben ik nog eens naar de zelfpluktuin Goed ter Heule gereden. 't Was werkelijk eeuwen geleden. Ik wist zelfs niet meer hoe ik er naar toe moest rijden!


't Weer zat niet mee maar alla, het regende toch niet. De hele parking stond tjokvol auto's en ik verwachtte al lege aarbeienstruiken maar het bleek vals alarm. De meesten waren gekomen voor een kruidenwandeling terwijl de kindjes werden rondgereden met een tractor. Toch leuk hé die boerenstiel!


Veel had ik niet meer nodig want na de kooksessie met Stephanie lag er nog wat overschot in mijn frigo.

 

En ja, beloofd... als de tweede kookles voorbij is krijgen jullie een uitgebreid verslag mét de recepten! Maar nu moet ik nog even mijn mond houden voor de volgende groep.

Op het Goed ter Heule hebben ze een patent op karaktervolle vogelverschrikkers. Ik heb er geen idee van of ze goed hun werk doen maar ze vrolijken alleszins de boel op.
Aardbeien en frambozen zelf plukken is pure zen. Je komt helemaal tot rust. Even met je vingers voelen aan het vruchtje of het meegeeft of niet... dan even proeven of ze echt wel zo lekker zijn als ze eruit zien... Zàlig!
Nog wat frisse munt en enkele knapperig verse rode bietjes en mijn mandje was vol!

 


Geen opmerkingen