First day in Paris...!

Et voilà... nous y sommes! In ons eigen stekje aan de Place des Vosges. Zalig, zeg zo'n eigen Parijse voordeur mét code hebben....Ik zit hier nu aan mijn tafeltje gezellig te bloggen met zicht op mijn overburen. Beneden in de straat is er al gerammel van bordjes en kopjes - er is een restaurantje vlak om de hoek - en de vuilkar is ook al gepasseerd.Gisteren waren we stipt op tijd op onze afspraak. Bijna te stipt want de cleaner - een cute Japans ventje mét Vuitton sacoche - was nog niet helemaal klaar. Maar de fles rosé stond klaar in de ijskast en een boeket verse bloemen op tafel. Da's écht thuiskomen hé!
Om de ijskast te vullen zijn we onmiddellijk naar de markt vertrokken mét de caddy die klaarstond in onze kast. Op zondag is er een grote markt op de Boulevard Richard-Lenoir waar je bijna alles kunt vinden. We waren alleen te laat voor het brood... alles was op! Maar na wat zoeken in de buurt hebben we een uitstekende bakker gevonden voor onze baguettes.
Onze buurt is super levendig en barst van de resaurantjes en koffiehuizen... en dus hebben we gisteren ondanks onze voorraad geen enkele keer thuis gegeten. Ja, ik moet er nog inkomen hé!
In Parijs wandel je kilometers te voet zonder dat je het beseft en gisteren was het weer niet anders.
Gelukkig heb ik makkelijke All Stars aan mijn voetjes zodat die zonder problemen de uitstappen overleven... 


Ondanks het feit dat Parijs in augustus op vakantie is, barst het hier van leven. Paris Plage zit bomvol thuisblijvers en toeristen en in de straten van de Marais kom je de leukste dingen tegen...

2 opmerkingen

  1. Zaaaaaaaaaaaaalig! Hoe heb je dat appartement geboekt? Ziet er mij top locatie uit! En wat moet het heerlijk zijn om zo te vertoeven in Parijs.

    ps: leve de All Stars voor al die kilometers!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kelly, kijk naar de blog HIP - dat is Heaven in Paris - je kan er die appartementjes huren. Ik kan het je alleen maar aanbevelen. De service is super, je wordt verwelkomd door een "greeter" en krijgt alle info over de omgeving én het appartement. Je woont tussen échte Parisiens in een normaal appartement. Het is voorzien van alle comfort - wasmachine, afwasmachine, droogkast, strijktafel en plank én vooral een voortreffelijk ingerichte keuken met goeie messen en snijplanken, potten en pannen en een kleine basisvoorraad. Ik geniet en we vinden het allebei super!

    BeantwoordenVerwijderen