Een broodje Texture...!

We hebben sinds kort een spiksplinternieuw museum in Kortrijk : Texture. Ik ben eigenlijk best trots op dat nieuwe museum. Weer eens iets dat Kortrijk op een leuke manier op de kaart zet. En nee, ik heb nog geen dikke nek gekregen door al die jaren in Kortrijk te wonen. Ik hou gewoonweg van mijn stad!
In het museum kom je alles over het vlas te weten maar wel op een interactieve manier. Je kan je handen in een ton lijnzaad steken en op een weefgetouw alle weefstructuren voelen en bekijken...
Video's geven je een kijk op het harde leven van de vlassers. En op de bovenste verdieping kan je prachtige damasten en kantwerk bekijken.Alles is op een eigentijdse manier opgesteld en gepresenteerd. Leuk voor ons Kortrijkzanen én voor de toeristen - die hopelijk en masse zullen toestromen!
Het museum is gehuisvest in de vroegere Euroshop maar het gebouw heeft wel een echte facelift gehad.
 Het ligt vlak aan onze Leie en heeft een prachtige gouden kroon gekregen. Zoals in elk museum is er ook een toffe shop.
Je kan er een voorraad echte linnen keukenhanddoeken inslaan en leuke schriftjes aanschaffen. Ik hou van museumshops en koop er altijd wat...De hele week behalve op maandag - de sluitingsdag van alle musea - kan je in Kaffee Damast een lekkere dagschotel eten of genieten van een koffietje met iets lekkers erbij...
Nu, naar aanleiding van ons museum heb ik het internet afgezocht en een écht super lekker broodje gevonden volledig gemaakt met lijnzaad.Omdat het glutenvrij is moet het ook niet rijzen en heb je het klaar op een wip. Eigenlijk is het ongelofelijk simpel.

Je smijt alles bij mekaar in de blender en giet het dan in een bakvorm en laat het 30 minuten bakken in een oven van180°C.
Koop een pakje lijnzaad - bv. in de biowinkel - en maal het met je blender tot meel. Neem daar twee koppen van en voeg er 5 eiwitten en 2 hele eieren aan toe. Dan nog 5 eetlepels cocosvet en een halve kop water. Een koffielepel Maldonzout, een koffielepel sodabicarbonaat en een koffielepel suiker. Blenden and that's it... Bérelekker en zo gemakkelijk.Super met een beetje kaas of wat zoute boter... Wil je twee broodjes bakken zoals ik dan verdubbel je gewoon de hoeveelheden.Lijnzaadbrood oftewel Texture brood


 • 170 gram lijnzaad - gemalen in de blender
 • 5 eiwitten en 2 hele eieren - ideaal brood voor mensen met kippen!
 • 5 eetlepels cocosvet
 • 125 ml gewoon water
 • 1 koffielepel Maldonzout - grof zout dus
 • 1 koffielepel suiker
 • 1 koffiellepel soda bicarbonaat6 opmerkingen

 1. ik moet toch precies eens naar kortrijk komen !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hoor het is hier écht tof! En vergeet niet langs de winkel te komen en je bekent te maken dan kunnen we eens babbelen... ik kijk er al naar uit!

   Verwijderen
 2. Voila het zit al in de oven. Een welkome afwisseling in het low carb dieet ... merci voor het tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, ik zal dit eens proberen! Lijkt me op de koop toe nog gezond ook.

  Dat museum zal ik ook eens moeten bezoeken, is er misschien eentje voor mijn Kortrijk-feature op de blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ga het recept aan het museum geven en ze een broodje laten proeven misschien bakken ze het dan zelf voor hun museumshop!

   Verwijderen