Snoepen is gezond...!

Ja, écht waar in dit geval is snoepen nu eens gezond. Marsepein is eigenlijk best gezond als we de suiker buiten beschouwing laten.
We vertrekken immers van allemaal goeie gezonde dingen: amandelen en eitwit én als we dan de suiker vervangen door een gezonde vervanger is een marsepeinen patatje ineens een gezond snoepje! Tagatesse -  het klinkt jullie misschien niet bekend in de oren - is een product dat ontwikkeld werd om mensen met darmkanker te behandelen. Pas later kwam het besef dat het een super suikervervanger is. Tagatesse heeft een lage glycemische index ( 2 ) en laat dus de insuline in het bloed niet stijgen. Kort samengevat : je wordt er niet dik van!
Ik geef jullie de diagrammen onder aan de blogpost dan kan je het zelf eens bestuderen.
En... het beste nieuws is je kunt die Tagatesse gewoon in de Delhaize kopen. De doos ziet er zó uit...


Ik gebruik die suiker ook in alle bakbereidingen en in mijn yoghurt à la Pascale 's morgens. Lekker en écht bijna niet te onderscheiden van suiker maar je moet alleen de tagatesse vlug onder de yogurt roeren want anders heeft hij de neiging om samen te klonteren. Maar je hoort me niet klagen want ik vind het een fantastisch product! Let wel op de verhoudingen want je moet maar de helft van de hoeveelheid nemen als je suiker vervangt door Tagatesse. Dus 100 gram suiker is 50 gram Tagatesse.
Nu verder met onze lekkere snoepjes...
Maal je amandelen op hoge snelheid - met bruin vel en al - in je blender. Doe ze in een voorraadblik dat je bewaart in de ijskast. Noten worden vlug ranzig - zoals boter - en daarom bewaar je ze koud.
Blend nu ook je Tagatesse tot poedersuiker.... ja, van elke suiker kun je met je blender poedersuiker maken!Neem 200 gram amandelmeel en 125 gram poedertagatesse en voeg er een eiwit aan toe. Voeg er enkele druppels - overdrijf hier niet - amandelessence aan toe om de amandelsmaak te verhogen. Amandelessence vind je in Delhaize in de afdeling bakproducten. Mix verder met je blender tot een soort pasta.Maak er nu mooie bolletjes van zoals je dat doet met soepballetjes. Draai ze door de pure cacao - géén Nesquick hé - en leg ze op een bakplaatje tenminste een uurtje in de frigo om op te stijven en de smaken door mekaar te laten trekken.Et voilà, nu heb je iets lekker én gezond voor bij de koffie.
Ik geef jullie nu wel geen vrijgeleiden om alle twintig bolletjes te gelijk op te eten hé... Alles met mate!
Marsepeinen patatjes - voor de lijnende snoepers... • 200 gram gemalen amandelen
 • 125 gram tot poedersuiker gemalen Tagatesse (wil je het met gewone suiker maken er dan meer suiker in)
 • 1 eiwit
 • enkele! druppeltjes Amandelessence
 • cacaopoeder - de échte

4 opmerkingen

 1. Ik hou niet van marsepein, maar die Tagatesse is wel een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook niet echt Kelly, maar ik heb wel twee snoepers in huis! En nog een dikke merci voor de prachtige blogpost die je geschreven hebt over de Workshop...!

   Verwijderen
 2. Dankjewel voor dit recept! En ook voor de tip ivm blender/suiker, wist ik echt niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet nu ivm de low carb van Koen en Bruno wat opzoekwerk doen om mijn snoepers content te hou
  den...en ik wil mijn bevindingen graag met jullie delen!

  BeantwoordenVerwijderen