Paris is never a bad idea...

Zo denken wij er althans over...  Zalig om na het ontbijt de auto in te stappen - Koen achter het stuur en ik met al de weekendkranten op schoot - en dan lekker in de zon naar Parijs te zoeven.
Het voordeel van Kortrijk is dat we vlak bij de Franse grens liggen en dus staan wij op twee uur in hartje Parijs...

Onze gps-madame stuurde ons deze keer - waarschijnlijk werkt ze random - vlak langs Père Lachaise. Alhoewel we al ettelijke keren  Parijs hebben bezocht zijn we nog nooit op het kerkhof geweest. En dus gisteren konden we Père Lachaise letterlijk niet links laten liggen...  Het loketje dat de kaartjes verkocht met de ligging van de belangrijkste graven was op zondag niet open - leve de Franse toeristische dienst! - en dus moesten we een foto nemen van de kaart en zo onze weg zoeken op dat ongelofelijk groot kerkhof.
Nu gewoon rondslenteren en ondertussen alle namen bestuderen heeft ook zo zijn voordelen... We kwamen de Familie Graf tegen - kent er iemand een betere naam om op een tombe te zetten?- maar ook Frederique Chopin.


Bij het verse graf van een van de tekenaars van Charlie liepen ons wel de rillingen over het lijf. Het blijft akelig dichtbij.
's Middags hebben we heerlijk buiten gegeten aan onze geliefd Place des Vosges. De lente leek nu écht dichtbij!In Beaubourg hebben we dan nog vlug de tentoonstelling van Jeff Koons meegepikt en dan onze zalige zondag afgesloten met nog een laatste koffietje boven op Centre Pompidou met zicht op mijn goede vriend Gustave...


Meer moet dat niet zijn hé!

1 opmerking