Voer voor carnivoren...

Ja, het is weer zover. We zijn weer gestart met de workshops ten huize Rue de Surène...
Stéphanie en ik hebben onze koppen tezamen gestoken en enkele - hopelijk leuke! - workshops in
mekaar getimmerd.
Willen jullie deelnemen dan kijk je best op Facebook van Byttebier Be Happy.
Mijn Sofie houdt daar de stand van zaken bij en je kan dus kijken welke plaatsen er nog beschikbaar zijn...
Begin dit jaar hebben we al een eerste "oefen" workshop gegeven voor de vrienden van de pappa van Stéphanie.
Nu, een bende mannen, dat hadden we nog nooit gehad. Wat doe je daar mee? Iets met veel testosteron leek ons het beste. Vlees dus.Stéphanie en ik zijn allebei klanten van Marc Mylle. Voor ons is hij de beste beenhouwer van 't stad en misschien wel de beste van héél West-Vlaanderen! Marc is zot van zijn beesten. Hij weet er alles van en met veel liefde versnijdt en verwerkt hij hele koeien en varkens. Als koe - eenmaal dood natuurlijk -  ben je in geen betere handen dan die van Marc.Omdat we toch ons vlees bij Marc halen, vroeg ik hem of we voor de workshop mochten passeren met onze mannen om wat uitleg te krijgen over het vlees dat we in de pan gingen leggen.
Zoiets moet je Marc geen twee keer vragen...En mensen ik kan niet zeggen hoeveel ik die avond bijgeleerd heb. Een hele koe is voor mij altijd al een groot mysterie geweest maar nu weet ik al een ietsje meer. Ik besefte al wel - door ondervinding - dat een met vet dooraderd stukje vlees véél smaakvoller is dan een stuk rode strakke spier maar die avond in januari werd alles nog een stuk helderder!Koken wordt nog zoveel leuker als je weet welke marchandise je nodig hebt om een goed resultaat te krijgen! 

2 opmerkingen

 1. Ik kom hier graag, maar sedert je nieuwe lay-out kan ik op tablet niets aanpassen. Enkel op laptop lukt dit. Maar...tablet is handiger in de keuken, so, please....
  Marta

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Marta, er zitten nog wat kinderziekten in de nieuwe lay-out... Volgende week verhuist ons Sofie en als ze dan weer goed gesetteld is, kan ik haar weer vragen om de nodige aanpassingen te doen! Maar momenteel kan ik haar ABSOLUUT niks vragen want ze staat stijf van de stress! Heb dus nog even geduld...

   Verwijderen