Van Kortrijk naar Antwerpen...

Vanmorgen in alle vroegte ben ik samen met Françoise - een vriendin van jaren... - met de trein naar
Antwerpen gereden. Het was eeuwen geleden dat ik nog in Antwerpen was.
Het weer zat ons mee... een strakke blauwe hemel met een winters zonnetje! Ik had er écht zin in.
Omdat ik - héél enthousiast - ietwat te vroeg van huis vertrokken was, kon ik nog even over onze Kortrijkse groentenmarkt slenteren.


Tot mijn grote schande ga ik bijna nooit naar de markt in onze eigen stad! Niet goed bezig... Ons Bomma daarentegen gaat elke week. Ze heeft haar vaste groentenkraam en geniet nadien steevast van een koffietje in de Viva Sara.
Het was écht al lente op de markt. Aardbeien - Spaanse natuurlijk, maar wel lekkere - witte asperges, verse radijsjes en grote dikke bloemkolen.

Geen pompoenen meer in zicht!
Eenmaal in Antwerpen hebben we alle winkels die we niet in Kortrijk hebben binnenstebuiten gekeerd en hier en daar zijn we natuurlijk bezweken voor een nieuw bloesje/nieuw kleedje... Gelukkig heeft een mens maar twee handen en beperk je zo vanzelf het aantal zakken dat je kan meenemen!


Lekker eten en drinken hoort natuurlijk ook bij zo'n uitstap en bij Del Rey - een mooie Antwerpse patisserie - hebben we ons voetjes effe rust gegund.


De koffie en de chocolade waren écht lekker maar het personeel ongelofelijk bot. Ofwel had die madame haar dag niet ofwel moet ze van werk veranderen. Botte, onvriendelijke verkoopsters of garçons daar kan ik nu eens écht niet tegen...
Gelukkig - wijt het aan mijn leeftijd - laat ik tegenwoordig door zo iemand mijn dag niet meer verpesten...
Mijn ventje is me van de trein komen halen en heeft me dan getrakteerd op een paardebiefstuk bij Balthazar! Niet koken én nog belangrijker niet afwassen... Zàlig!

Geen opmerkingen