Onze nieuwe Gust...

Sinds deze week zijn we in Kortrijk weer een nieuw hip restaurant rijker. Gastrobar Gust. Zàlig goed gelegen op het Sint Maartenskerkhof - dus lekker dicht bij ons Vandaleplein!
Ooit zat daar Claudio dell'Anno met zijn restaurant. Maar nu zitten Mathieu en Sofie er sinds begin dit jaar met Table d'Amis op de benedenverdieping.
Mathieu vertelde ons toen al dat hij nog plannen had met de bovenverdieping maar natuurlijk wilde hij eerst het restaurant deftig opstarten. Begrijpelijk.
En nu is het zover... Gustje is geboren!
Vorige maandag mochten we - als dichte buren - even komen kijken en proeven. Gewoonlijk laat ik Koen alleen naar alle plichtplegingen gaan en blijf ik 's avonds gezellig thuis maar deze keer ben ik écht niet in mijn pyama gekropen!

Groot is het niet bij Gust en reserveren zal daarom zeker noodzakelijk zijn maar Sofie vertelde me dat ze daarvoor een online systeem hebben. Top, niks bellen en zo gewoon van achter je computer alles regelen...


En de bar, die houden ze vrij voor de gaande en komende man daar hoef je dus niet voor te reserveren en zo heb je dan nog altijd een - waterkans - om aan te schuiven.
De kaart ziet er tof uit. Je hebt de "kleine Gust" waar eigenlijk allemaal hapjes op staan en die je in tapasvorm kan bestellen. De "grote Gust" is dan meer een échte eetkaart. En voor de snoepers - zoals mijne Koen - is er dan nog de "zoete Gust". En ik geloof dat er tijdens de week ook een dagschotel is aan een goede prijs.
Afgaande op de lekkere hapjes van de openingsavond vermoed ik dat het eten bijzonder lekker zal zijn. Koen gaat er deze week al een keertje eten - wel niet met mij spijtig genoeg. Hopelijk herinnert hij zich dan nog 's avonds wat hij gegeten heeft zodat hij mij kan vertellen maar ik vrees ervoor!
Ik was eigenlijk van plan deze blogpost vorige dinsdag online te zetten maar omdat ik het momenteel vréselijk druk heb met workshops is er dat dus bij ingeschoten.1 opmerking

  1. Hallo Lieve,
    dit lijkt mij super! Ik ga dat eens proberen. Wij zijn maandag eindelijk eens Kortrijk komen bezoeken. En hebben naar Theoria geweest. Je vertelt daar altijd zo veel over en we waren super benieuwd. Amaai, hebben wij daar van genoten! Ik zou daar een ganse dag kunnen vertoeven. Heerlijk gewoon! 2 mooie boeken gekocht en een cavaatje gedronken. Als je in jouw stad nog zulke adresjes hebt ook restaurantjes, delicatessenzaken enz....... altijd welkom! Groetjes Marina

    BeantwoordenVerwijderen