Sunday lunch...!

Soms heb je echt niet veel nodig om gelukkig te zijn. Een heerlijke luie herfstzondag met niks maar dan ook niks van plannen kan gewoonweg zàlig zijn. Mijn week was behoorlijk druk - elke avond een gevuld programma - en dus geniet ik vandaag van het nietsdoen!
Vanmorgen ben ik even mijn fiets opgesprongen om naar de Carrefour hier juist over de brug te rijden. Gelukkig is die op zondagmorgen altijd open en mijn redder in nood om last minute boodschappen te doen. Vanavond wordt het - op vraag van Sofie - gewoon kip met appelmoes en zoete geroosterde patatjes uit de oven. Niks speciaal en niks moeilijks en hopelijk weinig afwas.
In de Carrefour heb ik even hun uitgebreid tijdschriftenrek bekeken en ik heb me natuurlijk laten verleiden om er eentje te kopen...
Terug thuis nog een tasje koffie gezet en dan gezellig beginnen lezen. Een artikel van een zekere Gerrit Jan Groothedde over zijn Antidieetboek was uitermate boeiend. Zo boeiend dat ik onmiddellijk mijn Ipad er bijgehaald heb en het boek in Ebook versie kocht bij bol.com. Voilà, zo gemakkelijk geef je dan op een zondagmorgen - als alle winkels gesloten zijn -  tóch geld uit!
Ja, ja ik weet het die Gerrit zal waarschijnlijk ook wel weer niet het warm water uitgevonden hebben maar wat ik tof vond is dat de man geen enkele voedselgroep in de ban slaat en pleit voor lekker eten.
Hij zegt op een bepaald moment dat je moet zorgen dat je vrolijk wordt van je eten want anders kun je even goed gewoon een paar jaar eerder doodgaan... Kijk dat is een man naar mijn hart. Lekker eten daar gaan we voor hé!Om nog even verder te gaan over het lekkere eten en het luilekkere nietsdoen heb ik hier de foto van  onze lunch van vandaag. Heerlijke low carb broodjes van Ridder&Hove met een droog worstje uit onze Ardennen, gezouten boter van La Motte en een glaasje wijn.
Tom en Eddy - de bakkers van Ridder&Hove - hebben een heerlijk low carb broodje in mekaar geknutseld. Er zit hélemaal geen tarwebloem in enkel lijnzaad wat amandelmeel, yoghourt en eieren. En om te rijzen Natriumbicarbonaat. Voor mensen die op de koolhydraten passen dé oplossing. En misschien een tip voor de mensen die graag eens iets anders eten dan de doodgewone zondagse pistolet! En als échte Kortrijkzaan moet je wel van een broodje houden dat in hoofdzaak uit lijn/vlaszaad bestaat.

Geen opmerkingen