Cookery Classes...!

Gisteren Allerheiligen gevierd... of mag je dat niet écht vieren? Wij hebben er alleszins een leuke dag van gemaakt.
's Morgens ben ik met Bomma naar de markt in Rijsel gereden - John had een drukke middag in zijn restaurant en kon dus niet mee. Ik wou absoluut terug naar de markt om rillettes in te slaan voor de kookles van deze week woensdag. Rillettes d'oie - om je vingers bij af te likken én zalig als aperitief!
We hebben een druk najaar in huize Byttebier met al de kooklessen van Rue de Surène én de workshops van MsAprilfisch! Druk maar leuk... want je leert de mensen heel wat beter kennen als ze zo bij je thuis op bezoek komen.

Vorig jaar werkte ik samen met Stefanie Coorevits maar omdat onze Stef nu een échte TVster aan het worden is, heeft ze natuurlijk wel wat anders aan haar oren.
Ik ben dus alleen van start gegaan met Cookery Classes en omdat mijn Koen dan op zo'n avond probeert tijdig thuis te zijn om nog even een handje toe te steken lukt dat best.Deze herfst waren er drie thema's : Ottolenghi, Pan Sauces en Easy Fall Supper.
Ottolenghi is gemakkelijk en leuk om te doen. Het is de Midden Oosterse keuken die veel met groenten en kruiden werkt. Alhoewel niet écht veggie maken we die avond wel alleen groentegerechten klaar en eten we die dan samen op in Mezze stijl. Dat wil eigenlijk gewoonweg zeggen dat we alle schalen tesamen zetten en dat iedereen neemt wat hij graag eet... zo simpel is dat.
Het leuke is dat je leert werken met kruiden die niet zo voor de hand liggen zoals bv. za'atar en sumac én de groenten eens een keertje de ereplaats krijgen.
Pan Sauces is een intense workshop waar je écht je aandacht moet bij houden. Je leert die avond de techniek aan om met de aanbaksels in je pan een heerlijke saus te maken. Het is een techniek die wanneer je hem eenmaal onder de knie hebt, zorgt dat je tientallen sausjes zomaar uit je mouw kan schudden. Hier houden we de groep klein - maximum zes deelnemers - want ik wil jullie allemaal op de voet volgen om een maximum aan resultaat te boeken!Easy Fall Supper is wat het zegt, een super simpel dinertje om nu mee te scoren. Lekkere receptjes met ingredïenten van het moment maar met weinig werk aan. Ideaal dus voor mensen met veel goesting om volk te vragen en die er ook zelf een leuke én stressvrije avond van willen maken.
De kooklessen zijn allemaal volzet maar als jullie graag weten wat ik volgend jaar in februari ga doen, stuur me dan een mailtje - lieve@byttebier.net - en ik hou jullie dan op de hoogte van mijn plannen...!


Geen opmerkingen