Dear New York...

Ja, vorige maandag kregen jullie géén blogpost want... ik was op vakantie! We waren weg uit Kortrijk om onze batterijen weer even op te laden. Héél erg nodig na een drukke Kerstperiode!
New York stond al tijden op ons verlanglijstje en dank zij onze vriendin Anneken - die de koe bij de horens nam en de trip organiseerde -  zijn we er eindelijk geraakt. Anneken en Dirk zijn al ettelijke keren naar New York gevlogen en kennen de stad door en door. Dé ideale gidsen dus!


Op zaterdagmorgen vroeg zijn we met het vertrouwde Brussels Airlines richting Amerika gevlogen.
Goeie vlucht met lekkere hapjes op de cruciale momenten als de verveling toeslaat.
Eenmaal in ons hotel - super goed gelegen bij Times Square - hebben we vlug de bagage gedumpt en weg waren wij!
Je hebt nu eenmaal een dag van héél veel uren als je van Europa naar Amerika vliegt. Ik zou er zo élke dag wel een willen!
Vlakbij ons hotel én zichtbaar vanuit onze kamer stond de Empire State Building. Vandaar naar Times Square was maar een blok of twee. De Library op 5th Avenue was gelukkig ook nog open en dus konden we daar ook nog even binnen.
En wat zag ik daar... jawel, een van de eerste uitgaven van Walden Pond!Een boekengek - zoals ik dus - krijgt daar gewoonweg goosebumps van!Die eerste avond in Manhattan was ongelofelijk. Het weer was prachtig en véél minder koud dan in Kortrijk. Mijn dikke truien zijn de hele tijd in de valies blijven zitten... en dat in februari! Het weer in New York is écht onvoorspelbaar. Ik zou daar écht niet graag de plaatselijke Frank Deboosere zijn...

Op zondagmorgen moest en zou Koen gaan lopen in Central Park. Sofie had ook ongelofelijk veel zin maar ze moest haar knie sparen! Het park ligt midden in de stad en dus loop je er sowieso regelmatig door...


Het moet heerlijk zijn om in de Upper West of East Side te wonen en vanuit je appartement op het Park uit te kijken... hé Ingrid!
Strawberry Fields... Imagine... John Lennon is zéér aanwezig in Central Park!
We hebben écht wel lekker gegeten en vooral de ontbijtjes zijn zàlig! Pancakes, Eggs Benedict, worstjes, gebakken aardappelen, verloren brood... je kan quasi alles eten bij het ontbijt.
Maar ook de hap tussen de middag was niet te versmaden! Tuna Sandwich...
En als je dan tussenin nog een hongertje krijgt, is er streetfood.
En omdat we moeilijk met onze vaste gewoonte - een Latte in de namiddag - konden breken, bezochten we elke dag een ander koffiehuis. Kwestie van de markt te verkennen!


En 's avonds zochten we iets leuks en gezellig om een beetje bij te komen van de 30 000 stappen die we gemiddeld per dag aflegden... jullie willen écht niet weten hoe mijn voeten er uit zagen na vijf dagen stappen! Volgens Sofie waren de voeten van Tom Waes als hij de marathon des sables deed er niks tegen. Mannekes heb ik afgezien! Gelukkig verkopen ze daar op iedere hoek van de straat pijnstillers en kan een badje ook wonderen doen!Aangezien ik nog niet uitverteld ben en ik binnen een half uurtje in mijn yogales moet zijn krijgen jullie nog een tweede deel van New York...
Ofwel in de loop van deze week ofwel als het te druk is schrijf ik de blogpost in het weekend!
See you...!

1 opmerking

  1. Oh New York, de stad waar ik een stukje van mijn hart verloren ben :-) ! Ik wil zo graag nog eens terug. Wij waren er van zondag tot vrijdag, en dat is gewoon veel te kort. Mijn benen voelden aan als van (pijnlijke) steen gemaakt, na kilometers en kilometers wandelen. Maar het was het dubbel en dik waard !

    BeantwoordenVerwijderen