What I loved in New York...

Wat me het meest bijblijft van New York is de mooie mix van oude en nieuwe gebouwen. In vele Europese steden - neem bv. Rijsel - is de samenhang soms veel minder geslaagd.
In Manhattan vond ik het allemaal wonderwel samengaan. Lagere gebouwen volledig in baksteen staan daar probleemloos zij aan zij met blinkende skyscrapers.
En wat me ook is opgevallen zijn die kleine - nogal ouderwetse - watertorens die daar overal op de daken staan. Bij ons zie je die dingen hélemaal niet. Wij hebben van die gigantische dikke watertorens staan die ver de hele stad bedienen en in New York lijkt elk gebouw zijn eigen privé watertorentje te hebben...
Ik heb dus géén mini reproductie van de Empire State building gekocht maar wel een schaalmodel van een zo'n watertorentje. Dat is voor mij dé herinnering aan New York en die krijgt dus van mij een plaatsje in onze bibliotheek!
Ja, en natuurlijk waren er de Yellow Cabs, de blauw/witte NYPD én niet te vergeten de prachtige Mack vrachtwagens...
Ik ben normaal écht geen autozot. Ik ken amper de merken uit mekaar maar man, die camions waren écht wel de max!
Blinkend chroom en groot...! Waw!
Alhoewel we meestal de metro namen om grote afstanden te overbruggen, konden Sofie en ik het niet laten en hebben we een ritje gemaakt met een Yellow Cab.

 Even het Sex and the City gevoel oproepen hé...

In blogpost één over New York hebben jullie het misschien ook al gemerkt... the food was amazing!


Ok, we hebben hélemaal geen toprestaurants bezocht - géén tijd en eigenlijk ook geen zin om er veel geld aan uit te geven - maar wat we onderweg tegenkwamen was super.


En buiten het feit dan je écht niet mag vergeten dat je bij de prijs op de kaart nog tenminste 20% extra bovenop moet betalen, viel onze rekening uiteindelijk meestal nogal mee.


Alhoewel ik het helemaal niet verwachtte, was ik tóch echt geraakt door de 9/11 Memorial.

De rillingen lopen over je rug als je langs al die namen loopt en ook boven op de Freedom Tower blijft de gedachten aan al die duizende mensen je achtervolgen...

We hebben véél gezien en natuurlijk zijn vijf dagen tekort voor een stad als New York maar voor mijn arme voeten was het hoog tijd om terug in het vliegtuig naar huis te stappen...
Onder het plezier van een fris glaasje/bekertje witte wijn en nog een laaste blik op de kaart van Manhattan zijn we in een half leeg vliegtuig weer terug naar Brussel gevlogen!

 


Geen opmerkingen