Een strak plan...!

Nog iets meer dan een maand en dan ben ik - wéér - jarig... Super leuk natuurlijk maar ik heb altijd het gevoel dat ik op mijn verjaardag er héél gezond en goed moet uitzien.

Strak dus! Vanwaar ik dat haal weet ik écht niet... maar wanneer de datum nadert begin ik te sporten, meer crème te smeren en beter en gezonder te eten. 't Is zo'n beetje als bij het begin van een nieuw, vers jaar. Ik wil goed in de startblokken staan voor het nieuwe jaar...

Vandaar dat ik dus een strak plan heb bedacht. Vanaf gisteren - zondag - ben ik gestart met deel één van het plan : ik drink tot aan mijn verjaardag géén drup alcohol meer. Moet kunnen hé?
Feesten, receptie, after cinema het kan me niet schelen... ik ga me niet meer laten gaan!


Gisteren hebben we gekeken via Net Gemist naar Over Eten. Het programma van Kobe Ilsen en Daniera. Top hé.. Wel, deze week ging de wedstrijd over het aantal caloriën in drank. Ik had al wel een vaag idee dat de mix gin&tonic niet de beste drank voor een strak lijf was maar toch was dat even schrikken! Nu, ikzelf  drink geen gin&tonic. Dat is hier in huis Koens drankje. Ik vind er hoegenaamd niks aan. Begrijp zelfs de heisa niet maar ben er wél gelukkig mee want we verkopen véél glazen voor gin.
Maar ik drink wel súper graag wijn. Wit, rosé en rood als hij niet van Frankrijk komt. Wereldwijnen dus met een serieus alcoholgehalte...
Nu zitten er ook best wel wat caloriën in een glas wijn. Minder dan in gin dat wel.  En moest je maar één glas drinken dan was dat nog zo geen probleem maar daar zit het 'm juist... ik drink er meestal drie! En als ik dan begin te rekenen... man, man dat zijn de caloriën voor een halve dag!
Voilà vandaar het plan... even cold turkey gaan en dan weer met beleid - minder dus - drinken!

Deel twee van het plan is drie keer per week gaan lopen. Niet lang, gewoon een half uurtje hier langs de Leie. Dat doe ik meer voor het zálige gevoel achteraf want veel zal dat waarschijnlijk niet uithalen.
En deel drie is dan extra veel groenten eten en véél water drinken. Dat laatste zal niet moeilijk zijn want veel keus zal ik toch niet hebben!
En deel vier - Sofie zal blij zijn het te horen - meer crème smeren én me elke avond, let wel ELKE avond ontschminken. Ik durf namelijk met al de rommel op mijn gezicht het bed induiken... tot grote afschuw van mijn lieve dochter!

Voilà, ik heb het hier nu zwart op wit geschreven en als iemand mij in tussentijd een zonde ziet begaan tegen Het Plan grijp dan onmiddellijk in en roep me met luide stem tot de orde!

2 opmerkingen

  1. Ik ben ondertussen al een hele tijd geleden overgeschakeld op de FeverTree Light. Veel minder calorieën en de gin komt heerlijk tot zijn recht. Op deze manier is mijn guilty pleasure iets minder guilty :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eindelijk eens iemand die net als ik geen fan is van Gin&Tonic. Het kan mij echt niet bekoren. Geef ook mij maar een goed glas wijn. Ik moet nog even langer wachten op dat van mij, maar ik haal de schade dan wel in. ;)
    En inderdaad: je moet je echt wel elke avond ontschminken! De helft van 't werk is al gedaan daarmee!

    BeantwoordenVerwijderen