Green super food...!

Going green is trending... je kunt tegenwoordig geen blog of You Tube channel bekijken of de avocado's en groene sapjes vliegen je rond het hoofd. Ik krijg er soms de krul van. Man toch, eet gewoon elke dag groenten en wat fruit. Hoe moeilijk is dat?
Als je verstandig winkelt en koopt wat er nu lekker en in het seizoen is dan doe je het twee keer goed. Je zorgt voor je gezondheid én voor je portemonnaie!
Al die superfoods kosten handen vol geld en zijn zó te vervangen door een handje spinazie of wat verse peterselie...
Een mens moet gewoon wat creatief zijn met wat er nog in de ijskast zit en dan heb je ook in de kortste keren een ongelofelijke gezonde maaltijd. Deze week - maandag mijn vrije dag - had Koen alweer een hele resem vergaderingen en samen eten zat er zeker niet in. Ik vind dat écht niet erg want dan kan ik eens een eitje eten en uitgebreid Netflix kijken. Koen haat eieren en dus eet ik dat altijd als hij niet omtrent is. Zomaar een gewone omelet zag ik ook niet zitten en dus was enig pimpwerk aan de orde. In mijn frigo lag er nog een halve zak babyspinazie en ook nog een avocado die de knijptest al enkele keren had doorstaan...
In het kaasvak had ik nog een stukje - bijna - uitgedroogde geitenkaas en de zongedroogde tomaatjes had ik juist die morgen meegebracht van de Delhaize.
De spinazie heb ik samen met de eieren en wat Maldon zout in mijn Thermomix gegooid om een groen beslag te maken. Dan een goeie antikleefpan boven gehaald - Le Creuset is top! - en gewoonweg mijn eitje gebakken op een zacht vuurtje. Een omelet van vier eieren vraagt wat geduld want anders is de onderkant verbrand en de bovenkant nog niet gaar. Going slow is dus de boodschap! Zacht vuur en wat tijd...
Eenmaal bijna gaar bedelf je de ene kant van je pannenkoek met lekkere spullen. Brokjes kaas, tomaatjes, avocado en voor de crunch nog wat pijnboompitjes! Ik ben er ook nog even met de pepermolen overheen geweest. De geitenkaas is zout van zichzelf dus extra zout is niet nodig...
Toevouwen dat ding en onmiddellijk consumeren met wat lekker knapperig brood. 
Going green da's voor ons een fluitje van een cent!
Spinazie omelet met avocado en zongedroogde tomaatjesIngredïenten


  • enkele eitjes - drie à vier
  • een handvol spinazie
  • een halve avocado
  • een beetje geitenkaas of feta
  • enkele zongedroogde tomaatjes
  • wat pijnboompitten
  • Maldonzout

1 opmerking

  1. Mmmmm.. lekker, easy en gezond! En inderdaad, ik heb het ondertussen ook wel gehad met alle avocado's van de wereld! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen