Bye, bye 2016... welcome 2017!

De tijd vliegt... maar als ik daarstraks even door mijn foto's scrolde om er enkele uit te pikken, kreeg ik precies het gevoel van het tegendeel. Een jaar is lang! Wat hebben we niet allemaal gedaan en meegemaakt in 2016! En ik spreek dan niet eens van de golf afschuwelijke aanslagen die we het voorbije jaar over ons heen kregen. Ik weet niet hoe jullie de nieuwsoverzichten ervaren maar ik heb écht geen zin om er naar te luisteren laat staan te kijken... Je herbeleeft dan weer die verschrikkelijke momenten van pure waanzin. Om dat het leven écht niet alleen kommer en kwel is heb ik dan maar wat toffe momenten uit het leven van de Byttebiers bijeen gezocht - als tegengewicht dus!
We zijn het jaar goed ingezet met een korte maar daarom niet minder boeiende trip naar New York. Als ik de honderden foto's herbekijk dan zie dat we daar toch wel super weer hebben gehad! En dat in februari...
Ik ben ook weer veel naar de markt in Rijsel geweest omdat ik daar sowieso altijd in vakantiestemming kom en écht mijn werk en zorgen dan even vergeet. Meestal ga ik met mijn goeie vriend John maar dit jaar kreeg ik het gezelschap van Peter Hermans van Radio 2. Zo samen op reportage gaan en de marktkramers interviewen was top!
Met Pasen stond de foor er weer en was het nog bar koud. Ik heb voor het eerst op het reuzenrad gezeten in gezelschap van mijn ventje en voorzien van een lekker glaasje om de hoogtevrees te bedwingen!
In maart mocht ik mee met Anneken naar het chocolade atelier van Callebaut.

Fantastisch was dat... een héle voormiddag klooien met chocolade! Ik was héél welkom thuis met al mijn artefacten!
Met Hemelvaart zijn we met Leiedal naar Bilbao en San Sebastian gevlogen.
Het weer was daar niet altijd ideaal - ja, het blijft het Noorden van Spanje natuurlijk - maar we hebben véél gezien en vooral lekker gegeten!
In juni hebben we de hele Argentijnse tak van de familie op bezoek gehad en dus heb ik het beste van mezelf gegeven en ongelofelijk veel eten klaar gemaakt. De afwas was ook om u tegen te zeggen maar iedereen heeft ontzettend genoten van het weerzien!

Ah, ja, en ik zou het bijna vergeten... ik ben dit jaar weer eens een jaartje ouder geworden! En meer gaan we daar dus niet over zeggen!
Dit jaar heeft de zomer lang op zich laten wachten maar één keer dat ie vertrokken was, konden we niet meer klagen!
Wij hebben alleen maar korte trips van enkele dagen gedaan om onze winkel zo veel mogelijk open te houden en zijn dus van hot naar haar getrokken...

We zijn begonnen gewoonweg bij ons aan de zee... maar als het weer mee zit heeft een mens écht de Rivièra niet nodig. Bij ons zijn de mosselen tenminste van topkwaliteit!

Natuurlijk kan er bij ons geen vakantie voorbij gaan zonder in Parijs te zijn geweest. En deze zomer was dat niet anders. Adresjes genoeg om lekker te gaan eten en ook aan tentoonstellingen is nooit geen gebrek.
Maar ook dicht bij huis in Antwerpen krijg je kwaliteit geboden. De nacht van de musea was schitterend en dit jaar gaan we zeker terug. De sfeer in de stad is dan ongelofelijk maar we hadden ook wel uitzonderlijk mooi weer...
Last but not least was een trip via Versailles naar Rouen. Rouen de stad van Jeanne d'Arc. Versailles weet ons elke zomer te bekoren. De tuin is prachtig en ook de tentoonstellingen zijn altijd top. Dit jaar was het niet anders.
Rouen is klein maar gezellig en elke avond in de zomer kan je naar de projecties op de gevel van de kathedraal gaan kijken. Vaut le voyage!
En dan moest er weer flink gewerkt worden. Beurzen bezoeken...En alles weer op en top zetten in de winkel!
In oktober was er dan nog Interieur in Kortrijk. Iets wat we niet overslaan, al is het maar om eens lekker te gaan lunchen!
In november heb ik Koen dan nog eens zover gekregen om even weg en weer naar Parijs te gaan. Gewoon één nachtje slapen en dan terug. Meer moet dat niet zijn hé!
En dan was het zover... ik brak mijn pols. En dat eind november; Vlak voor de Kerst. Stommer kan natuurlijk niet.

Maar jullie kennen me hé ik laat me niet klein krijgen! En ik heb met dat gips aan bérgen pakjes gemaakt. Waar een wil is, is een weg!

P.S. Morgen zijn we wéér weg naar Parijs!

Geen opmerkingen