Fast... very fast food!

In de maand december kook ik zo'n beetje op automatische piloot. Veel tijd om te foodshoppen of koken heb ik dan gewoonweg niet. Ik zorg gewoon dat mijn voorraadkast propvol zit met lange termijnartikelen zoals pasta, kikkererwten, linzen en dgl. En dan passeer ik op weg naar en van de winkel langs de beenhouwer, bakker en de viswinkel. Gelukkig woont mijn groentenman in hetzelfde gebouw als ik en dus staan de tomaatjes en de courgettes gewoon aan mijn voordeur...
Eigenlijk is het dus qua eten best een saaie maand want ik val voortdurend in herhaling. Maar ondanks alles heb ik deze Kerstperiode tóch een "nieuw" receptje bedacht om in mijn repertoire op te nemen. Ik ging gewoon pasta maken maar wou er een ietwat "gezonde" draai aangeven en er wat extra groen in verwerken. Courgettes had ik niet meer maar wel nog een halve zak babyspinazie.
In mijn frigo liggen er altijd een of twee pakjes vacuum verpakte gerookte zalm. 
Als noodoplossing. Koen komt soms bijna tegen middernacht thuis, dood van de honger en dan moet ik vlug "iets" toveren. Als ik hem dan een bordje gerookte zalm met citroen een bruine boterham + zoute boter voorzet dan is hij volmaakt tevreden. En zo heb ik hem graag...
Zie je me komen met mijn "recept"?  Gewoon dus pasta - farfalle, penne, spagettini, whatever... - koken. Neem je babyspinazie, zo, au naturel of indien je fussy eaters hebt zoals ik, doe je er de steeltjes af. Leg ze in een pannetjes of schaal en drapeer er je warme pasta over.

Door de warmte van de pasta gaan de blaadjes een beetje slinken. Ik doe er dan nog een flinke dot - gekochte! -  pesto over en als ik er in huis heb, gaat er ook nog wat zure room in. Maar dat is optioneel... Je moet gewoon zorgen dat er een smeuïge saus ontstaat. En dan voeg je gewoonweg je in reepjes gesneden gerookte zalm toe.


Dit is écht een zuinig receptje met de looks van iets luxueus! Met vier sneetjes zalm kan je een héle meute voeren...
Stel je hebt géén zalm maar wel nog scampi's in je diepvries zitten, dan bak je gewoon die scampi's lekker op in een pannetje en doe ze bij je pasta in plaats van de zalm!
Kwestie van het beste te maken van je voorraad...

Werk de hele boel af met flink wat verse parmezaan. Ik weet dat het in feite not done is om kaas en vis te mengen maar ik veeg daar dus mijn botten aan. Wat lekker is, is lekker. Of dat niet mag/kan of niet...

En, ja, Parijs was weer top! Ik heb hier nog een leuk fotootje voor jullie van mijn dierbare Gustave. Nog nooit zag ik de Eiffeltoren met zijn topje in de wolken...

Pasta met zalm en spinazieIngredienten


  • een pakje gerookte zalm
  • een doosje pesto
  • eventueel wat zure room
  • babyspinazie/rucola kan ook
  • pasta
  • peper
  • zout
  • parmezaan

Geen opmerkingen