Stommiteit met een deksel...

Vorige week bakte ik kippenhaasjes om bij onze nieuwe patatjes te eten. Op zich is daar helemaal niks moeilijks aan... Maar door mijn stom toedoen moest ik bijna een ei bij de patatjes koken.

Voor mij geen probleem maar voor Koen... die moet absoluut géén eieren hebben. Niet gekookt of niet gebakken. Hij eet géén ei alleen als het in een pannekoek verstopt zit  - en ik vermoed dat hij gewoonweg niet weet dat er eieren in pannekoekenbeslag zitten.
Wat ik dan wel uitgevlooid heb? Om mijn kippenhaasjes super zacht te laten worden, heb ik een deksel op mijn pan gezet. Nu was het niet het juiste deksel... maar eentje een maat of twee kleiner!
En omdat ik het deksel op de pan heb laten zitten terwijl het vuur afstond en dus alles langzaam
afkoelde, is mijn pan in onderdruk gegaan. Muurvast zat dat deksel! Met niks kregen wij dat ding daar af! Koen heeft alle middelen uit de kast/gereedschapskist gehaald om het deksel uit die pan te krijgen. We hebben ook de hele boel in een bad met koud water ondergedompeld maar niks te doen het ding bleef vast zitten.

Te langen laatste heeft Koen mijn pan naar de haaien gedaan met een schroevendraaier en een hamer. Het deksel heeft enkel een deuk maar mijn pan - Le Creuset nog wel! - is klaar voor het containerpark.
De kip is onbeschadigd uit het avontuur gekomen maar lieve mensen laat dit ook voor jullie een wijze les zijn: gebruik nooit ofte nooit een deksel dat kleiner is dan je pan!

Geen opmerkingen