Ferranesi...

Vorige zondag zat ik nog in Italië... En nu, vandaag,  wéér zondag zit ik hier thuis achter mijn computer al de foto's te herbekijken om er een selectie uit te maken zodat jullie een goed beeld krijgen van mijn foodtrip/vakantie.
Het zal dus vermoedelijk een héle lange blogpost worden... want we hebben veel gedaan, veel gezien, veel gegeten én veel gedronken!
Héél, maar dan ook héél vroeg  - ik ben om drie uur opgestaan - zijn we op vrijdagmorgen uit Kortrijk vertrokken richting Charleroi. De hel vind ik dat zo vroeg uit mijn bed maar, zoals ze zeggen,  een kermis is een geselingske waard! In Charleroi konden we aan boord van een 737 van Ryanair.
Ik ben voor het eerst CarryOn gevlogen wat er op neer komt dat je al je kleren in een piepklein koffertje propt en dat dan in het baggagerek boven je hoofd steekt. Gemakkelijk, een keer je vertrokken bent maar geloof me het is een heksentoer om alles in die valies te krijgen...
De vlucht was afschuwelijk. Eenmaal halfweg werden de toiletten gesloten en mochten we niet meer van onze stoel. Nog nooit ben ik zo dooreen geschud in een vliegtuig ik dacht écht dat de vleugels er alle momenten gingen afbreken... En zeker de helft van de passagiers zat te roepen of te krijsen. Man, man... was dat effen afzien! Maar hoe dan ook,  we zijn heelhuids aan de grond geraakt en na een rit van anderhalf uur in Ferranesi gearriveerd.
Eenmaal daar was al onze miserie vlug vergeten want het is een prachtig domein. Rita en Johny - twee Belgen die al zeventien jaar in Italië wonen - huren Ferranesi om te exploiteren als Bed&Breakfast. En wat voor één Bed&Breakfast...! Ik weet niet of ze voor die dingen sterren uitdelen maar van mij krijgen ze er direct een!
Want, zie,  dat was het zicht uit mijn badkamer... top hé om met zo'n zicht je tanden te kunnen poetsen?
Het interieur van het huis is sober en doet zelfs een beetje - vooral de tafel en de banken - aan een klooster denken.

De keuken was super gezellig en Rita gaf ons de eerste middag al een heerlijke lunch.
Rita is een top madame..
Ze kookt héél simpel maar ongelofelijk lekker en legt dan alles ook nog zó mooi op schalen en borden. Ik heb daar zo van genoten hé mensen! Koken zoals Rita dat doe ik ook graag... recht toe, recht aan met lekkere producten zonder veel gefoefel.


Zie dat taartje ze voor ons gebakken had... mooi én lekker!
Kijk, gewoon wat platte peterselie, peper, zout en olijfolie en die mozarella ziet er gelijk beter uit.
En zien jullie hoe ze die tomaatjes versneden heeft? Ze laat ze mooi bij mekaar zitten als ze in schijfjes gesneden zijn... tof hé!
Voilà mensen,  zo kun je ook eens een tartaar van rundsvlees opdienen. Die van Rita is zelf met de hand gesneden - niet gekocht in een potje bij de beenhouwer dus.
Kleine artisjokken in een vinaigrette. Mmm!... dàt was lekker mensen en ook die paprika's waren de max!
Jullie zijn nu zeker al wel een beetje jaloers? Wel, moest je zin krijgen... volgend jaar gaan we terug en ik sta al op de lijst!

Kijk en zo stonden de groenten in de keuken voor Rita ze omtoverde tot zalige gerechten...

Ons ontbijt. Elke morgen even lekker... soms binnen, soms buiten aan het zwembad.
Echt, dat gaat hier dus veel te lang worden en ik moet nog een viske in de oven gaan steken of we hebben hier vanavond geen eten. Ik ga dus gewoonweg nog een tweede blogpost schrijven over Toscane. Volgende zondag krijgen jullie deel twee afgesproken?

2 opmerkingen