The Art of Fridge organization.

Goed eten, lekker eten en niet te duur eten is een kwestie van organisatie. Vooral frigo organisatie.
Dat weet ik. In La Cantine - 't is daar mijn werk natuurlijk - doe ik dat vanzelf.
Maar thuis... hola pola, da's een ander paar mouwen. Hier was duidelijk werk aan de winkel.
Ik heb dus heel de frigo in de berging - mijn voorraadfrigo - uitgeladen.
Alles mooi op datum gelegd en ondertussen de binnenkant een deugdelijk sopje gegeven.
Dan mijn inventaris - op datum - netjes op een briefje geschreven en aan de deur gehangen. Top hé, dat ik daar niet vroeger opgekomen ben.
Maar ja, vóór Corana was ik meestal al blij dat ik überhaupt boodschappen voor thuis kon doen, laat staan dat ik dan nog in staat was om een lijstje te maken. But you never know... misschien blijven sommige goeie gewoontes nu eindelijk plakken?
Dat was deel één. In deel twee heb ik een diepgaand onderzoek gevoerd naar het nut van de twee verschillende groentenschuiven. En vooral naar het schuifklepje op die schuiven. Dat ding is al altijd een raadsel voor me geweest...
Ziehier wat ik gevonden heb.
De ene schuif moet je gebruiken voor de producten die ethyleen gas verspreiden en een voorkeur hebben voor "low humidity".  Daarvoor is natuurlijk dat klepje dat je kan verschuiven! Open of toe... Eureka, hoe simpel kan het leven zijn! Open is dus voor gastjes die ethyleen produceren en liefst aan de droge kant zitten. Zoals : appels & peren, rijpe bananen, avocados, vijgen, meloenen, kiwis, mangos, papayas, en steenvruchten.Hoge vochtigheid is klepje toe en dus zalig voor sla, witloof, brocoli, spruitjes, kolen, wortelen, bloemkool, komkommers, aubergines, groene bonen, paprikas en de zachte kruiden.
Als je er even over nadenkt, de logica zelve. Waarschijnlijk staat dat allemaal vermeld in de gebruiksaanwijzing die ik bij de ijskast gekregen heb. Maar ik lees die nooit. Alle gebruiksaanwijzingen gaan allemaal samen in een grote doos en komen er alleen uit als ik in paniek ben van de foutmeldingen...

2 opmerkingen

  1. zo herkenbaar van handleidingen niet te lezen maar ergens centraal te verzamelen. Ik heb maar één groentenlade zonder schuivertje, maar nu groepeer ik mijn boodschappen meer en ik moet zeggen, het heeft toch ook zijn voordelen, plots is mijn frigo veel evenwichtiger gevuld

    BeantwoordenVerwijderen