Creamy Caramel

Hoog tijd voor een dessertje. Een ijsje. Met een plakkerig, warm sausje.


Kies je beste sauspan uit en giet er een potje crème fraîche in, 30% vet, nu even géén light. Het is tenslotte een dessert! Neem een zak caramelsnoepjes van Werther's Original. Een basic in elk zichzelf respecterende snoepkast. Doe alle snoepjes uit de papiertjes - het moeilijkste onderdeel in dit recept - en voeg ze toe aan de room.


Zet je pannetje op het vuur en verwarm de room met de caramellen. Vuur op helft van de maximale warmte. Blijven roeren, het is een beetje zoals risotto maken. Langzaam verkleurt je room tot een zalige, zoete, bruine saus.


Het grootste werk is achter de rug, we moeten nu alleen nog de boel assembleren. Leg op de bodem van je potjes wat verkruimelde koekjes voor het crunchy gevoel. Alle droge koekjes kunnen dienen, je moet niks speciaals halen. Ik heb er gewoon wat kattetongen voor gebruikt. Schep er dan een bolleke vanille ijs op - 't Ijsboerke of Carte d'or als je het ietsje sjieker wil. En giet vervolgens met gulle hand je lekkere warme saus over. Heavenly!


Ingrediënten.

  • 300 ml crème fraîche 30 % vet
  • 1 pakje caramellen Werther's Original van 175 gr.
  • vanille ijs zoveel je wilt
  • kattetongen of andere droge koekjes

1 opmerking

  1. mmm, die ga ik zsm uitproberen ! hij ligt uitgeprint klaar in mijn 'zoete kast' !

    BeantwoordenVerwijderen