Nu dat nog!

In mijn keuken zit allerlei fancy apparatuur... Het ene al leuker dan het andere. Sommige spullen hebben hun strepen al ruim verdiend - zoals mijn steamer - andere zijn eerder een bron van zorgen gebleken. Zoals : mijn broyeur (ter info : een voedselvermaler ). Ik zou en moest zo'n ding hebben. Alles kun je ermee vermalen. Er zijn lijken spoorloos door verdwenen. Koen had grote twijfels. Gegrond zoals blijkt.


En ja, dit weekend was het weer zover! Zondagavond waren we uitgenodigd om de zestiende verjaardag van Loïc, Koen's petekind, te komen vieren. Zes uur zei Morgane (Loïc's mama). Natuurlijk moest ik op de valreep nog een afwasje doen en het een en ander opruimen - foodbloggen dat is de hele zondag koken hé.
Vlug alles door de broyeur... gevolg : mega verstopping! Gelukkig wist ik nog dat er zo een ouderwets zuigding in de garage stond. Niet getreuzeld, ontstoppingsproduct in de gootsteen en de zuignap erop. Niet te doen zeg, overal spatte de rotzooi rond. Geen beginnen aan. We hebben dan maar de boel laten staan en zijn naar het verjaardagsfeest vertrokken.
Volgende morgen de koe bij de horens gevat. Bellen naar de loodgieter. Gelukkig stond die man hier onmiddellijk (dankzij veelvuldig drinkgeld geven...). Hij probeerde één en ander en oordeelde dat de hele zaak boven zijn petje ging. Groot geschut dus: de ontstoppingsdienst. Geduld Mevrouw: vierenvijftig wachtende klanten voor u!


In de late namiddag kwam eindelijk het verlossende telefoontje...Derudder is on his way! Hoera!
Met een grote vrachtwagen vol slangen kwamen ze toe. Langs de tuin de keuken in, een duik onder de gootsteen, een vlugge diagnose... de buis erop en floep de boel was in orde!


Moraal van het verhaal : neem nooit een broyeur in je keuken, en als je er een hebt wees zéér voorzichtig.

Geen opmerkingen