Tavola.

In Kortrijk Xpo hebben we wel elke week een beurs. De ene al interessanter dan de andere. En sommige zijn alleen voor de professionals van het vak. Zo ook Tavola. Vakbeurs van de fijne en verse voeding. Dus verboden terrein voor mij, ware het niet dat een vriendelijk klant me een vrijkaart bezorgd heeft. Dank je wel Mr. Cattry van de olijfolie Chateau d'Estoublon.

Boeiende beurs! Jammer dat ik maar enkele uren kon blijven - ja, wij werken soms ook op zondag :)

Overal ben ik als blogster met open armen ontvangen en mocht ik foto's maken. Ook qua staaltjes ben ik verwend...kijk welke leuke producten ik mee kreeg om te proberen!


 Van Isigny kende ik alleen de zure room, die ik erg graag en veel gebruik. Ze hebben echter buiten room en boter ook kazen in hun assortiment. Hun producten zijn AOC - Appellation d'Origine Contrôlée - ofwel Label Rouge. Isigny sur Mer ligt in Normandië en het gras is rijk aan minerale zouten, carotenoïdes en oligo-elementen. Vraag me niet wat dat allemaal juist is, ik weet alleen dat de koeien daar héél lekkere melk geven. Dus de room, kaas en de boter van Isigny zijn van uitstekende kwaliteit. Smeer maar eens wat van die boter op je boterham...je zal het verschil wel proeven. Wij weten het ondertussen - zie de staaltjes.


Volgende stop : de blauwe tomaten van Elvea. Wisten jullie dat het een Italiaans bedrijf was? Ik dacht dat het zoiets was als Anco. Ze blijken afkomstig uit Napels. Omdat ik altijd gehoord heb dat Italiaanse ingeblikte tomaten beter zijn dan flauwe Belgische kastomaten - in de winter toch - koop ik van nu af aan altijd blauwe tomaten voor mijn tomatensoep en saus. De tomatenman toonde me ook nog een relatief nieuw product dat wel al op de markt is maar ik ook nog niet kende: tomatenconcentraat met groenten. Thuis heb ik 's avonds nog tomatensoep gemaakt met dat concentraat en heerlijk zeg!... om zo uit het potje te eten.


 Next one. Stonewall Kitchen. Prachtige producten. Mooie verpakking en aantrekkelijk gepresenteerd in houten rekjes en kastjes. Supervriendelijke Nederlanders. Ook de receptenkaarten zijn sober en very vintage. Alles was prachtig gestyled. Zoiets zou ik ook nog graag verkopen. Ik denk wel dat het lekker is, maar ik vind de potjes zo mooi dat ik ze voorlopig dicht laat. Sorry!


 
 Ik mocht natuurlijk Mijnheer Cattry niet vergeten die me de toegangskaart bezorgd had. Die man had schitterende flessen mee. Spaanse en Italiaanse olijfolies, zoete balsamico en vele soorten mosterd. Chateau d'Estoublon moet ik zeker niet meer aan jullie voorstellen, de olijfolie waarmee Wout Bru zijn gerechtjes afwerkt. Het blijven juweeltjes van flessen. Vorm en inhoud in perfecte harmonie. Dat is echt olijfolie voor de zondag! Er stonden ook standen met Italiaanse en Franse producten. Voor een Foodie zoals ik was het zalig...jammer genoeg vind je dan niet alles terug in het gewone circuit. Maar niet getreurd...ik heb nog wat staaltjes!

1 opmerking

  1. Zo boeiend om je blog te volgen, ik steek er elke keer weer iets van op ! Al verschillende recepten uitgeprobeerd, telkens lekker en verrassend. De lekkere olie van château d'estoublon met bijhorende pesto's en tappenades koop ik in de vinotheek in Roeselare. Maar ook leuk om nieuwe adresjes te leren kennen. groetjes linda

    BeantwoordenVerwijderen