Pea Pesto...

Erwtjes, van die hele kleine fijne, heb ik altijd met pakken in mijn diepvries zitten. Diepvrieserwten, het toppunt van gemak.


Altijd heb je verse groenten bij de hand waarmee je ongelofelijk veel leuke gerechten kunt fabriceren. Risotto, soep, puree en... pesto! Zachter en zoeter van smaak dan de gewone basilicumpesto maar heel goed in combinatie met een ietwat zouter product. Je kan het combineren met gerookte zalm zoals hier in mijn receptje maar ik vermoed dat het met wat geroosterde proscuitto of uitgebakken pancetta ook heel lekker moet zijn.


Kook of nog beter stoom je erwtjes gaar en doe ze in je blender - hou er wel een kommetje vol aan de kant om onder de pasta te mengen. Voeg geroosterde pijnappelpitten toe - hier ook een goede handvol sparen voor de afwerking van je gerecht -  en flink wat geraspte parmezaan. Ik voeg geen look toe - mijn klanten zouden niet blij zijn! - maar jullie kunnen er zeker een geraspt teentje bijdoen. Wel voeg ik nog een eetlepel ricotta toe, dat maakt de smaak iets zachter. Hoeft niet echt is ook een optie. Laat alles mooi blenden terwijl je langzaam de olijfolie erbij giet. Maak de pesto niet té lopend want straks doen we er nog een beetje pastawater bij.


Ondertussen kook je de fettuccini gaar in een pot hevig kokend water. Ik voeg geen zout bij maar een bouillonblokje, dan smaakt de pasta zonder saus ook al lekker. Voor je de pasta afgiet door een zeef giet, schep je eerst nog een kopje pastawater uit de pot - voor onze saus. Neem een mooie schaal - je kan ze voorverwarmen door te vullen met heel heet water - en roep iedereen aan tafel. Lekkere warme pasta moet onmiddellijk opgegeten worden! Doe de pesto in je schaal en schep er één tot twee tafellepels pastawater onder om de saus extra smeuïg te maken. Nu al de fettuccini erop, voorzichtig mengen, en de extra erwten toevoegen. Bovenop leg je de reepjes gerookte zalm, de pijnboompitten en de dille topjes. Ik doe er dan nog goed wat geraspte parmezaan over - normaal mag je geen kaas bij een vispasta doen, maar dat lap ik aan mijn laars!


Lekkere lentepasta met zalm... te maken in elk seizoen dankzij de diepvries!


Pasta met erwtjespesto en zalm

Ingrediënten

 • 300 gram diepvrieserwten + 100 gram voor in de pasta
 • 2 tafellepels pijnappelpitten + 1 tafellepel extra voor op de pasta
 • 60 gram parmezaan + extra voor achteraf
 • 1 eetlepel ricotta (optioneel)
 • 1 geraspt teentje knoflook (optioneel)
 • olijfolie 
 • Maldon zout en peper
 • fettuccini
 • zoveel gerookte zalm als je wilt
 • wat verse dille topjes

1 opmerking

 1. Die lijkt me erg lekker ! Ik maak de mijne graag met avocado :)

  BeantwoordenVerwijderen