So nice!

First day in London!


We vertrekken vanuit de ijskoude glazen bak die het station van Lille Europe is en komen aan in het warme gezellige St-Pancras ... met nog een beetje zon! Met de taxi - in Londen moet je toch eens in zo een zwarte kar gezeten hebben - naar ons hotel.


We hadden écht geluk de kamer was al klaar, vlug onze valiezen gedropt en dan een goed ontbijt om sterk te staan voor de zware shopping dag. Sofie had ons hotel goed uitgekozen, supergoeie ligging: aan de Kensington Gardens - rustig dus - én de Central Line van de underground. Ligging is alles hé - alhoewel een goed bed ook niet te versmaden is!


Oxford Street was onze eerste stop. Primarks - hoe goedkoop kan kledij zijn? - Topshop, Forever 21, Boots... Ja, Sofie had een heel programma. Maar na de eerste rush en een lekkere lunch stapten we naar Libertys. Prachtig warenhuis! Zalig om in rond te neuzen... slazeep, tomatenzeep en pompoenzeep. Volgens mij is dit niet direct de ideale geur om frisgewassen de deur uit te gaan, maar ja 't zijn Engelsen hé. Ook schone stofjes bij de vleet natuurlijk maar zeer duur. Ik zal maar een lapke in Kortrijk kopen.


Selfridges heeft ook een grote food afdeling waar ik de chocolade vond van Willy Wonka and the chocolate factory - je weet wel van dat programma op Njam tv. Ik kon het natuurlijk niet laten om zo een mooie gele koekendoos te kopen voor Koen. Hoewel hij eigenlijk geen koekjes meer mag eten voor zijn cholesterol. Maar een klein zondeke mag soms wel eens...


De etalages waren ook wel de moeite. Ik heb weer heel wat ideeën opgedaan! Zo een "studiereis" kan toch deugd doen.


Om zeven uur 's avonds - London time - deden onze voetjes toch wel pijn. Met onze zakken zijn we dan maar weer naar ons hotel getrokken voor een uurtje platte rust.


We hebben de dag perfect afgesloten met een fles Prosecco en goed bord verse pasta in een leuk italiaans restaurantje in de buurt van ons hotel.Een verslag van onze High Tea in Brown's hotel is voor de volgende blogpost!

2 opmerkingen