Easy Peasy Confituur...

't Is weer rabarbertijd. Overal zie je in de groentewinkels de roze stengels opduiken. In mijn kindertijd aten we die zure dingen rauw met hopen suiker. Nu eet ik er wel liever compote of confituur van...


Zelfgemaakte confituur is veel lekkerder dan de potjes die je koopt. Er staat natuurlijk wel een kleine inspanning tegenover, je moet blijven roeren in de pot! Begin deze week heb ik echter een reuze gemakkelijk receptje gevonden. Helemaal niks te roeren. Gewoon rabarber roosteren in de oven met suiker en kaneel. Even door mekaar roeren en de confituur is klaar. Gemakkelijk hé!


Zet je oven op 200°C, snij de rabarber in stukjes van twee à drie centimeter. Neem een ovenschaal en meng het fruit met de suiker en schud er wat kaneel over. Rooster 20 minuten. Spoel ondertussen twee potjes en dekseltjes om met kokend water - om te steriliseren. Roer de gare rabarber met een vork door mekaar. Voor de zekerheid - ik hou niet van slappe confituur - had ik ondertussen een blaadje en half gelatine geweekt in koud water. Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan de warme moes.


Giet in de potjes en zet in de ijskast. Ok, het zijn maar twee potjes, maar het is eens wat anders dan de abrikozen confituur van de bio winkel.



Gemakkelijke rabarber confituur

Ingrediënten

  • een bundel rabarber (ongeveer 650 gram)
  • 100 gram suiker
  • wat kaneel
  • 1 en 1/2 blaadje gelatine

Geen opmerkingen