Frisco's!

Met het warme weer van de laatste dagen is iets fris welkom. Tijd dus om aan de ijsjes te beginnen.
Zoet, tropisch fruit gecombineerd met kokosmelk. 't Hangt daar allemaal samen aan de bomen het zal dan wel zo geen slechte combinatie zijn.


Sinds de Thaise keuken meer en meer furore maakt heeft iedereen wel een blikje kokosmelk in zijn voorraadkast staan. Een mango kost momenteel minder dan een kartonnetje aardbeien dus dat is ook niet moeilijk...
Blend een dikke mango met een klein blikje kokosmelk en twee tot drie koffielepels fijne suiker. Pers het sap van minstens twee limoenen en voeg het erbij. Proef zeker of je puree lekker is.  Het mag niet te flauw zijn van smaak want koud smaakt alles iets minder uitgesproken. De ene limoen geeft ook minder sap dan de andere dus neem eventueel een limoentje meer. Ook de mango moet goed rijp zijn. Pas anders het suikergehalte aan. Ik besef plots dat het eigenlijk niet zo'n gemakkelijk recept is... ik reken dus op jullie om goed te proeven! Een goede kok moet in eerste instantie goed kunnen proeven... de techniek van het koken kan aangeleerd worden maar goeie tastingbuds heb je of heb je niet!


 Giet dan de puree in de ijsroomvormpjes en laat ze enkele uren opstijven in de diepvries. Ontvorm ze door ze even in wat warm water te dompelen.


En zoals altijd was Koen het dappere proefkonijn!


Mango en kokos ijsjes

Ingrediënten

  • 1 dikke, rijpe mango
  • 1 klein blikje kokosmelk 165 ml
  • 2 à 3 limoenen
  • 2 à 3 koffielepels suiker

2 opmerkingen

  1. maar wat moet ge doen als ge dat allemaal gemengd hebt ? heb je dan een ijsmachine nodig of giet je dat gewoon in van die ijslollyvormpjes ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sorry, sorry, door de een of andere dommigheid was mijn onafgewerkte blogpost al gepubliceerd! Ik hoop dat het nu - met foto's en wat meer tekst - duidelijk is.

    BeantwoordenVerwijderen