High Tea...

Het is alweer enkele weken geleden dat Sofie en ik in Londen waren. De Afternoon Tea in het Brown's hotel in Londen is een nu alleen nog een zalige herinnering.


Bedankt, Annemie - van boekhandel Theoria in Kortrijk - voor de tip. Dank zij haar reserveerden we reeds voor ons vertrek een tafeltje. Brown's hotel ligt in een mooie buurt, en de lange wandeling er naar toe loonde de moeite.


Toch stonden we een half uur te vroeg, om drie uur dertig, in het hotel. Met honger want sinds het ontbijt - the real English stuff - hadden we niets meer gegeten. Kwestie van ten volle van het festijn te kunnen genieten!


Met veel bravoure werden we ontvangen en neer gevleid in een gezellig salon. De gasten bleken veelal Engelsen te zijn op een paar luidruchtige Spanjaarden na. De theekaart was bijna te uitgebreid om te kunnen kiezen. Earl grey voor Sofie en Lemon tea voor mij. We kregen prachtige theekopjes in fijn Bone China en zilveren thee kannetjes, ja 't was met alles er op en er aan. Voor iemand als ik die elke dag in de winkel tussen porselein en zilveren bestek zit is dat serieus genieten.


Maar de pièce de la résitance moest nog komen: een étagère vol met sandwiches, scones en gebakjes!
En... whenever we wished, we could ask for a refill. Mensen waren die sandwiches lekker! Allemaal van die mooie witte boterhammenkens met zalm, komkommer, eiersalade en rosbief met mierikswortel. Ik heb een refill gevraagd van die dingen - ze waren té lekker.


Zes stuks heb ik zeker gegeten. Dan waren er nog de scones, lauwwarm met clotted cream en aardbeien confituur. Spijtig dat we die hier niet kunnen krijgen. Ik zal ze zelf moeten bakken denk ik. Clotted cream is ook zo'n typisch Engels product. Onvindbaar in onze contreien.

 
De gebakjes waren er eigenlijk teveel aan, maar ja, ik kon ze toch niet allemaal laten staan. Tot slot kwam er nog een vriendelijk meiske met Victorian Sponge cake langs. Moet toch ook eens geproefd worden...


Echt waar ik heb in Londen taart en cake voor een heel jaar gegeten!

3 opmerkingen

  1. dat lijkt me een adresje om ook eens te bezoeken ! Merci voor de tip !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben vergeten te melden, dat wat er teveel aan is geven ze je met plezier mee in een mooi doosje... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen