Friskoooooo...!

Zalig hé als je op het strand ligt hier aan onze Noordzee en je hoort in de verte "Boules de Berliiiiiiin...!" Pure nostalgie. Meer zee en vakantie kan het dan niet zijn. Hopelijk hebben we in de vakantie redelijk weer dit jaar. Je ziet ik heb mijn verwachtingen al helemaal bijgesteld ik ben nu al content met een dag zonder regen en af en toe een zonnige opklaring...


't Receptje van vandaag is eigenlijk meer een truc. Ik heb het gevonden op enkele blogs die ik volg. Ze spreken allemaal van Magic Shell maar je kunt het best vergelijken met de chocolade coating die ze rond een frisko doen. De saus is eerst vloeibaar maar wordt dan in contact met het koude ijs hard. Je hebt maar twee ingrediënten nodig : je favoriete chocolade - melkchocolade bij ons - en cocosolie.
Ik ben naar de Bioplanet gereden en heb daar de biologische kokosolie van Omega&More gekocht.
Die olie is geurloos. Het lijkt meer op een pot witte schoensmeer dan olie want het is een vast en geen vloeibaar produkt. Laat het gewoon in je voorraadkast staan en zet het niet in de frigo - ik heb dat gedaan... - want dan is het keihard en heb je bijna je hamer nodig.


Breek de chocolade in stukken en voeg er de cocosolie aan toe. Zet in de microgolf op halve kracht en smelt het geheel. Stop af en toe eens om de boel om te roeren. Als alles gesmolten in roer je er nog eens goed in en de saus ik klaar. Giet over een bol ijs - niet te veel saus want dan duurt het te lang voor ze vast wordt - en wacht even af. Tof hé! Wij vinden hier ook dat de saus zeer lekker en zacht smaakt. De overschot zet je wel in de frigo en je zult zien die wordt dan helemaal hard. Geen probleem bij gebruik even de microgolf in en je bent weer vertrokken.


Dat is nu eens een saus waar je succes mee kunt halen bij een dessert. En zo simpel!
Ik denk nu even verder maar heb het zelf nog niet geprobeerd. Als je nu koude aardbeien neemt en je dipt ze in die saus... dat zou toch ook moeten lukken hé! Wie probeert dat eens?Friskosaus


Ingrediënten

  • 200 gram chocolade your favourite!
  • 2 tafellepels cocosolie

1 opmerking

  1. Dat ziet er inderdaad overheerlijk en supersimpel uit, zal ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen