Iets lekkers...

Zondag hebben we gebarbecued... Het weer was niet te slecht. We hebben zelfs buiten kunnen aperitieven! En ik weet niet hoe dat bij jullie is maar als ik bezoek krijg denk ik altijd dat ik tekort ga hebben. Dus koop ik genoeg en maak ik ruime hoeveelheden klaar. Je hoort me dus al komen... ik zit altijd met bergen overschot. Nu probeer ik zo weinig mogelijk de vuilbak in te kieperen en een verstandig restenbeleid te voeren. Vandaar deze blogpost. Wat doe je met patatten in de pel van twee dagen oud?

 
Wel, stoemp maken. Geen gewone stoemp... nee, een provencaalse versie. Hier is huis is dat een van de klassiekers geworden. Pattenpuree met olijfolie, zongedroogde tomaten en salade.
Neem je overgebleven patatjes in de pel. Doe de pel eraf. Warm ze op. Ik doe dat in mijn steamer. Super easy! Vier minuten op 95°C. Je kunt dat ook gewoon boven een pot kokend water doen natuurlijk. Snij ondertussen wat zongedroogde tomaten op olie in stukjes. En neem wat groene slabladeren snij ze ook in reepjes. Doe je opgewarmde patatjes in een potje op het vuur. Laag vuur. Giet er goed wat olijfolie en kruid met voldoende peper en zout. Gebruik je pureestamper om er een lekker zacht pureetje van te maken.


Voeg dan tomaten en sla toe en roer goed door elkaar. Proef! Wees gul met de olijfolie. Geen paniek dat zijn gezonde vetten! Roer tot de sla slap wordt. Bak er eventueel nog een tonijn steak bij en je hebt écht iets lekkers... van overschot!


Koen heeft alles mooi opgegeten. Commentaar : zéér lekker!Puree met olijfolie, zongedroogde tomaten en salade


Ingrediënten

 • gekookte patatjes
 • zongedroogde tomaatjes op olie
 • gewoon wat groene slabladeren
 • olijfolie
 • peper en zout

6 opmerkingen

 1. Ja, ik vond het subliem. De combinatie met de "steak de la mer" was super. One of my favorites.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmm, ziet er heel lekker uit! Deze moet ik zeker noteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik nodig je uit om dit fantastische receptje in te sturen voor de grote stoempwedstrijd!
  Kijk eens op deze blog, in de rechterbovenhoek staat een oproep om mee te doen aan een wedstrijd voor stoemp-recepten, die loopt nav Week van de Vrije Smaak 2012 "Brusselicious: Thuis in Brussel"
  http://www.bloggen.be/devrijesmaak
  Geef eens een stoemp, dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de tip... Ga ik zeker doen!

  BeantwoordenVerwijderen