Op weg naar de winkel...

Als ik 's morgens naar onze winkel wandel loop ik door een mooi stukje Kortrijk. De kleine passantenhaven ligt aan onze achterdeur. Bijna elke keer liggen er andere boten. Ik geniet ervan om bij die bootmensen binnen te kijken... de ene heeft al meer smaak dan de andere! Zo lag er vorige week een boot die bomvol bloempotten hing - die mensen misten duidelijk een tuin. Meestal zijn het oudere mensen, veel Engelsen en Nederlanders. Ze varen naar Frankrijk en wij zijn een laatste stop - met deftige infrastructuur - voor de grens.Als ik niet door het park loop dan neem ik de Lange Brugstraat. Eigenlijk een vrij dooie straat maar wel met een prachtig uitzicht op Sint Maarten. Deze week zag ik echter een zuster in de weer met borstel en blik. Ik nam van ver al stiekem wat foto's want met zo'n slotnon weet je maar nooit... Maar 't was een sympatiek nonneke - een Karmelietes.


Zuster Marie-José bleek helemaal niet cameraschuw en eenmaal aan de praat was ze niet te stuiten. Ik heb me nog moeten haasten om op tijd in de winkel te geraken...

1 opmerking

  1. Ik dacht dat slotnonnen altijd zwijgzaam moesten zijn.
    (Prachtig woord: "Slotnon")

    BeantwoordenVerwijderen