Komkommersla van ons Bomma...

Niet alleen Jeroen Meus heeft een Bomma! Wij hebben er ook een... én wat voor een dan nog! Ons Bomma - mijn mamma en de Bomma van de kinderen - is sinds drie jaren van Mol naar Kortrijk verhuisd. Een grote stap maar ze heeft die probleemloos genomen. Ze woont gelukkig niet ver van het station en met de trein doorkruist ze het hele land. Niks is te ver of te moeilijk... Als je iets vraagt aan Bomma is het altijd mogelijk. Ze helpt prijskaartjes en alarmtags plakken in de winkel en komt nog iedere week de hemden van Koen strijken. Allé een superbomma dus!


Vandaag geef ik een oud familierecept vrij. 't Is nog van de grootmoeder van ons Bomma. De eenvoud zelve maar als het recept precies wordt opgevolgd ongelofelijk lekker.

 
Neem twee stevige komkommers - zéér goedkoop voor het moment - schil ze met je dunschiller. Snij ze dan in flinterdunne schijfkes - ik doe dat met de mandoline, Bomma zweert bij handwerk. Doe er dan een eetlepel azijn van de Blauwe Hand op en drie eetlepels maisolie. Goed wat zout en peper. Meng zeer goed zodat zout en peper en dressing goed verdeeld zijn. Laat enkele uren trekken in de frigo. Giet dan zoveel mogelijk vloeistof af.


Proef nog eens of er genoeg zout en peper op zit en dien op. De komkommers zijn nu zacht en smaken heerlijk. Zelfs de dag nadien zijn ze nog lekker... maar bij ons halen ze nooit de volgende dag!Komkommersla


  • 2 knapperige komkommers
  • 1 eetlepel azijn van de Blauwe Hand
  • 3 eetlepels maisolie
  • zout naar behoefte - véél dus bij mij
  • peper

1 opmerking