Zomergroenten...

Jullie weten dat ik graag mijn oven gebruik. Alles wordt lekkerder als het even in de droge warmte van de oven gezeten heeft. En het is gemakkelijk. Af en toe eens door het raampje kijken om de boel te controleren, meer moet je niet doen. Van mijn chef op Cookery School heb ik ook dit receptje afgekeken... Roasted summersquash, red bell pepper, zucchini and red onion.


Snij al de groentjes in gelijke stukken - kwestie van alles tegelijk gaar te krijgen - doe wat olijfolie op je bakplaat en leg je groentjes erop. Strooi er goed wat gedroogde tijm, oregano en rozemarijn over. Ja, je kan er ook nog wat verse look bij doen - hoeft niet doe wat je lekker vindt...  Kruid met peper en zout en doe er nog wat olijfolie over. Meng alles goed. Verwarm je oven op 180°C en zet er alles een dikke 25 minuten in.Controleer regelmatig. Prik er eens met een vork in om te zien dat je pompoen gaar is. Wacht tot de randjes van de groenten mooi bruin beginnen te kleuren. Combineer deze groenten met de couscous van gisteren en je hebt lekker én gezond eten. Ik heb er nog lamrumsteakjes bij gebakken. Rosé natuurlijk! En goed gekruid...Morgenvroeg ga ik weer naar de markt in Rijsel... dit keer jammer genoeg zonder mijn vriendje John... maar we gaan donderdagmorgen wel samen naar de Metro. Verslag volgt.Summerroast


Ingrediënten


 • flespompoen
 • 2 rode paprikas
 • 2 courgetten - niet te dik
 • 1 rode ajuin
 • zout
 • peper 
 • olijfolie 
 • gedroogde tijm, rozemarijn en oregano

1 opmerking

 1. Goh, ook dat ziet er weeral heerlijk uit! Ik zal dit zeker eens proberen, samen met de couscous, in mijn verlof!

  BeantwoordenVerwijderen