Demain soir... on dinera en blanc...!

Morgenavond is het de tweede editie van "Le Diner en Blanc".  In Parijs is dit reeds een traditie. De dag voor het diner krijgt iedereen een mail met het verzameladres. Je wordt daar dan stipt op tijd verwacht volledig in het feestelijk wit gekleed.


Het eten breng je uiteraard zelf mee - minstens drie gangen én aperitief.


De kristallen glazen, het porselein, bestek, de kandelaars en de bloemen worden ook in de picknickmand geladen. Stoel en tafel neem je ook mee. Om kort te zijn, je voorziet gewoonweg alles...


De lokatie - altijd een of andere speciale plek - blijft geheim tot op het laatste moment. In Parijs was het de eerste keer op de Place de la Concorde aan de obelisk.


Super hé! Dit jaar - zij hebben hun Diner en Blanc altijd in de maand juni - was het op de Place des Vosges.


In New York en in Amsterdam is er ook een Diner en Blanc... Je begrijpt dat Kortrijk dus niet kon achterblijven.Gelukkig hebben we hier mensen zoals Annemie - van Theoria - en John - van de Heeren van Groeninghe. Vorig jaar hebben zij het eerste Diner en Blanc georganiseerd. Wij hebben dan zelfs de plaatselijke kranten gehaald. Het weer zat ons wel niet mee en daarom moesten we uitwijken naar een overdekte lokatie naar het Liebaertproject - een oud fabriekspand hier vlak om de hoek. Met het nodige kaarslicht, lekker eten, goede wijn en tachtig enthousiaste gasten werd het een schitterende avond. En morgenavond gaan we dat nog ne keer doen...maar nu wel met beter weer! Ik ga alvast mijn camera opladen, mijn boodschappenlijst schrijven en mijn wit kleedje strijken... Woensdagmorgen krijgen jullie een uitgebreid verslag!

2 opmerkingen

  1. Oh Place des Vosges. een van de mooiste plekjes in Parijs!
    Leuk initiatief!
    Geniet ervan morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In Salzburg bestaat het ook al jaaaaaaaaaaaaaaaaaren, gesponsord door een melkfabriek in een park van een kasteel in het centrum, in juni

    BeantwoordenVerwijderen