Comfort Food...

Deze week was a tough one...  Koen thuis van de kliniek - maar nog herstellend. Véél, heel veel werk in de winkel én dan geen vrije dag in het zicht.  Jullie zien het plaatje...! Een beetje comfort food was dus op zijn plaats. En voor mij is dat pasta. Koolhydraten...!
Bij Dujardin in de Wijngaardstraat zag ik prachtige penne staan.


Ik val sowieso voor mooie verpakkingen en geef daar dan ook graag een eurootje meer voor uit. Goeie marketing is aan mij besteed. Carmen - de verkoopster met een ongelofelijke ervaring - geeft graag tekst en uitleg bij alle producten. En lachen kan ze ook!


Ik ga dan ook altijd met veel meer buiten dan ik van plan was... In mijn ijskast stonden nog shitakes - van bij mijn buurman Francis - en pancetta lag er gelukkig ook nog. Het werden dus penne met shitakes en pancetta.


Begin met je water op te zetten om de penne te koken. Ik doe altijd een bouillonblokje en geen zout in het kookwater. Smaakt de pasta zelfs zonder saus lekker. Pasta moet al dente zijn... ja, ja, ik weet het! Toch heb ik het altijd moeilijk met de kooktijden op het pakje. Meestal overschrijd ik die gemakkelijk met de helft van de tijd... Rauwe pasta da's écht niks voor mij. Hoe doen jullie dat? Of ben ik de enige met dat probleem?


De saus was vlug in mekaar gestoken. Pancetta in blokjes, aanbakken in wat olijfolie, de paddestoelen er bij en dan om het écht lekker te maken blussen met wat whiskey.


Een beetje zure room erbij en dan de gare penne erin kieperen met wat kookvocht. Dat kookvocht is essentiel om de saus wat te dikken. Ik heb nog vlug wat walnoten geroosterd in een droog panneke, in stukken gehakt en over mijn pasta gestrooid... Nog wat peterselie er over en goed wat parmezaan en mijn troosteten was klaar! En man, dat kan smaken... !


Penne met Shitakes en Pancetta


Ingrediënten

  • penne
  • shitakes
  • pancetta
  • zure room
  • whiskey
  • walnoten
  • platte peterselie

1 opmerking

  1. Ik krijg het water in de mond van dit (eenvoudig) receptje! En zeggen dat ik nog maar net gegeten heb... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen