I've had it...!

Echt waar - en dat ik meen ik nu serieus -  vrijdagavond was de laatste keer dat ik gekookt heb voor meer dan zes man dit jaar... Ik heb het nu wel ver gehad!


Het was eindelijk de lang beloofde barbecue van de verhuisbende -  ter info:  Sofie is begin juni verhuisd. Al die lieve mensen hebben toen massaal geholpen met the Big Move. Een verhuis is sowieso veel werk maar bij ons Sofie - een verzamelaar eerste klas - was dat mega veel werk... er mocht dus wel wat tegenover staan!

 
Om het gemakkelijk te maken - ik moest sowieso vrijdagmiddag werken - heb ik het allemaal simpel gehouden. De grote klassiekers uit de kast getrokken. Tomaat mozarella. Meloen met hesp.Komkommersla van ons Bomma, geraspte wortelen, sla met avocado en patatjes met lookboter. Vlees op de barbecue : de verplichte worstjes en wat lekkere steaks. Als dessertje de onovertroffen vanilleijs met Friskosaus.
Toch is dat best veel werk als je een bende van zestien man hebt. En het ergste van al ons Bomma zit in Frankrijk! Ik heb dus alles alleen kunnen doen.


Zes komkommers door de mandoline, 16 dikke tomaten pellen, sla kuisen, chocolade saus maken, tafels dekken en vooral al die boodschappen aansleuren. Water, wijn, Omerkes, cola... Als ik nu geen sterke armspieren kweek!


Ok, ik heb het zaag ik weet het... Het was écht een leuke avond en Sofie heeft flink de handen uit de mouwen gestoken.En geloof het of niet vandaag is er weer een barbecue... hier op ons binnenplein met al onze buren. Gelukkig hoef ik vandaag alleen maar te eten en te drinken!

1 opmerking