Herfstwandeling...

Om te voet naar de winkel te gaan heb ik twee mogelijkheden ofwel langs de Leie en de boten ofwel langs het Park... Meestal kies ik voor de Leie maar nu het herfst is neem ik geregeld de weg door het Park. Het is er zo mooi.

 
We hebben tot nu toe geluk gehad met het weer. Nog geen enkele herfststorm heeft aan de blaadjes gezeten. Ik probeer echt te genieten van mijn wandeling en niet mijn hoofd al vol te steken met het werk dat me wacht. Onderweg - in de Voorstraat - krijg ik elke keer een vriendelijke groet van Isabel. Isabel is de bezielster van Charlou. Een klein gezellig koffiehuis met lekkere specialiteiten - waaronder  heel wat zelfgemaakte! Ik hou van zulke winkeltjes waar je gezellig met de eigenaar kan kletsen en ondertussen uitleg krijgt van de producten. Bij haar heb ik nu ook de lekkere pasta teruggevonden die ik anders altijd meebreng van Rijsel... Er is dus meer in Kortrijk te krijgen dan een mens soms denkt maar ja, je moet zoeken hé.


Koen is een echte snoeper en is dan ook altijd zéér content als ik langs Charlou passeer. Ik eet zelf wel af en toe een negerinnentetje maar mijn voorkeur gaat toch naar Isabels confituur. Erg gaat niks boven zelgemaakte confituur op je boterhammeke.

 
En omdat ik niet altijd tijd - en goesting - heb om mijn confituur zelf te maken zijn lekkere alternatieven aan mij besteed. Koffiedrinken bij Isabel is er nog nooit van gekomen maar ik denk dat ik binnenkort met ons Bomma eens ga gaan  - en die is voor zoiets altijd te vinden!

Geen opmerkingen