Chocopotjes...!

Klaar voor een lekker dessertje? Iets met chocolade, koffie, Amaretto en toch géén tiramisu... Ok, mijn chocopotjes hebben wel wat calorieën maar dat lossen we in januari op.

 
Ik ga 2013 beginnen met super lichte Aziatische receptjes - beloofd! En doe nu maar een elastische jeans aan dan voel je helemaal niet dat er een kilootje meer aan hangt...
Dit receptje kun je met een beetje geluk helemaal uit je voorraadkast maken. Chocolade - puur of melk, neem je eigen favoriet - Amaretto en wat vers gezette espresso. Het enige dat je misschien niet in huis hebt is slagroom. Maar stuur daar maar een van de kinderen om...


Giet je room in een steelpannetje en breng langzaam aan de kook. Smelt er je chocolade in - op voorhand al in kleine stukjes gebroken!

 
Voeg de Amaretto en espresso toe. Blijf roeren tot je een gladde warme chocoladesaus hebt. Vuur niet te hoog zodat er niks kan aanbranden. Haal nu je mooiste espressokopjes uit de kast en giet er de room in. Niet teveel per kopje... want het is een machtig dessert.

 
En dan kunnen je gasten/huisgenoten er achteraf eventueel nog wat ijs of slagroom aan toevoegen. Zet de kopjes nu voor enkele uren in de ijskast. Liefst een hele nacht. Ik heb vier potjes gemaakt en Koen heeft ze alle vier  - elke dag eentje - opgegeten. Dus ik vermoed dat ze wel OK zijn...
ChocopotjesIngrediënten


  • 250 gram chocolade melk of puur - Toblerone kan ook!
  • 125ml vers gezette espresso
  • 50ml Amaretto
  • 300ml slagroom - de échte geen magere anders wordt de choco niet dik
3 opmerkingen

  1. Dat ziet er heerlijk uit! Ook eenvoudig om te maken. Ik heb ook toevallig de mooiste espressokopjes ooit in mijn kast (van Byttebier natuurlijk! :)), dus dit wordt zeker en vast één van de dessertjes voor Nieuwjaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit was mijn Kerstdessert. Wat ze ervan vonden? Het hoofdgerecht kregen ze niet op maar van de choco bleef niets meer over.

    BeantwoordenVerwijderen