Ikea en het brood disaster...!

Vorige maandag - mijn nieuwe vrije dag - ben ik met Angelique en haar twee maanden jonge zoontje Maxime naar Ikea getrokken. Alhoewel ik het niet zou zien zitten om met zo'n klein boeleke te gaan shoppen zag Angelique er helemaal geen graten in.


Maar zo ken ik haar eigenlijk... super georganiseerd en geen uitdaging is haar te groot. En echt waar het ging fantastisch. Nu moet ik ook wel zeggen Ikea is uiterst kindvriendelijk. Slimme gasten die Zweden!

 
We hebben er 's middags iets gegeten en 't was lekker en belachelijk goedkoop! Na een hele toer door de non food hebben we ook even het kleine food departement bezocht. Altijd leuk hé die vreemde produkten. Ik heb natuurlijk het een en het ander gekocht alhoewel - jullie weten het - mijn voorraadkasten uit de voegen barsten. De mosterd en de ketchup kon ik gewoonweg niet laten staan. De verpakking is de max... zo vintage!


 
En van die gebakken ajuintjes da's ook overal lekker op. Meenemen dus!


De wasabroodjes in driehoekvorm kunnen bij wat kaas of bij een aperitiefhapje van pas komen.

 
Ik heb sterk getwijfeld bij dat brood. Schudden en bakken. Da's wel heel simpel. Toch eens proberen...


Ik heb vandaag dat brood gebakken. Het enige wat je moet doen is 600 ml water van 40°C toevoegen aan het karton en dan goed schudden. Het geheel in een broodvorm storten, 45 minuten laten rijzen en dan afbakken in een oven van 200°C gedurende 60 minuten.

 
Klinkt heel gemakkelijk... maar ik zat al vast bij de eerste stap! De bloem en het water kreeg ik al niet gemengd in dat pak. Ik heb dan de bruine smurrie maar in een kom gemengd.


Tweede probleem : ik heb geen broodvorm. Dan maar een ronde vorm met boter ingesmeerd.

 
Dat rijzen... daar heb ik écht niks van gezien. Ik dacht toch dat het gemiddelde brood verdubbeld in omvang? Nog geen centimeter hoger in de vorm was dat brood gerezen voor ik het in de oven stak. Maar misschien heeft het deeg afgezien van de thermische schok die ik heb bezorgd heb. Ik heb de foto van de kom deeg buiten genomen in de vrieskou... misschien was dat iets teveel voor dat deeg?
Ook in de oven zijn er geen spectaculaire dingen gebeurd. Het brood is zelfs niet boven de vorm uitgekomen... is dat normaal? Nu, ik heb het uit de vorm genomen en wat laten afkoelen. 't Ziet er uit gelijk een pumpernikkel.

 
Ik heb er dan maar een stukje van geproefd. Het is te eten en niet echt slecht van smaak maar zwaar man...! Met zo'n boterham kun je voor twee dagen voort zonder eten... Ik heb er geen gedacht van maar ik vermoed dat het hier om een real bread disaster gaat...1 opmerking

  1. Maxim is zo cute! :) En dat brood, tjah... Je kan niet ALLES verwachten van Ikea hé :p

    BeantwoordenVerwijderen