The price of a tomato...!

Na regen komt zonneschijn... en ja, maandag was het zover! Eindelijk een zonnige dag zonder sneeuw zonder wind en geen druppelke regen. Heerlijk! En het allerbeste...  maandag is mijn nieuwe vrije dag en ik heb dus dubbel en dik genoten van het zalige weer. Om helemaal in de lente/zomersfeer te komen heb ik mezelf een lekker lunchgerecht klaar gemaakt.

 
Een verwennerijtje af en toe... dat kan deugd doen! Zondag heb ik namelijk een super de luxe tomaat gekocht op de markt in Rijsel. Die kon ik natuurlijk geen dagen laten liggen.


Ik heb voor die ene tomaat - een luxe exemplaar volgens de marktkramer - meer dan 4 euro betaald. 't Was wel een grote en een dikke maar toch... 't is veel geld voor een tomaat. Ik heb ze dan ook verwent. Mijn beste olijfolie uit gehaald, mijn lekkere Maldonzout en een rijpe avocado als gezelschap. Tomaten en avocado dat gaat super goed samen en het is eens wat anders dan tomaat mozarella... Simpel maar zo lekker. Pure zomer op mijn bord. En ja, die marktkramer had wel gelijk het was een supertomaat...!Tomaat/avocado salade


Ingrediënten


 • een dikke coeur de boeuf tomaat van uitzonderlijke kwaliteit
 • een heerlijk rijpe avocado - je kan een avocado vlug doen rijpen door er een banaan naast te leggen.
 • wat zachte slablaadjes
 • olijfolie van eerste kwaliteit genre Chateau d'Estoublon
 • Maldonzout

2 opmerkingen

 1. Lekkere tomaten vinden in de winter is zeker geen makkelijke klus hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Da's waar... En als je er een tegenkomt moet je ze met zorg en liefde behandelen!

  BeantwoordenVerwijderen